Experţi europeni şi naţionali în urbanism participă la conferinţa anuală a EUKN

Sursa foto: cutezatorii.ro

‘Oraşe eficiente energetic’ va fi genericul Conferinţei anuale a Reţelei Europene de Cunoştinţe în Urbanism (EUKN), ce va avea loc în perioada 6-7 noiembrie, la Oradea.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, zeci de experţi în urbanism din toată Europa, cercetători, factori de decizie şi alţi profesionişti de la nivel naţional şi local vor participa la acest eveniment ce are ca scop să pună în evidenţă principalele provocări dar şi oportunităţi pentru ca oraşele să devină eficiente energetic. 

Participanţii vor încerca să ofere răspunsuri concrete cu privire la modul în care clădirile istorice pot deveni eficiente energetic, despre cum se pot dezvolta strategii vizând schimbarea de comportamente, respectiv cum se pot renova grupurile mari de clădiri la un cost redus.

Prin intermediul atelierelor de lucru interactive vor fi prezentate diferite aspecte ale eficienţei energetice în mediul construit, mai exact în companii de servicii energetice, cartiere sociale, clădiri istorice, participarea cetăţenilor şi schimbarea de atitudini şi mentalităţi. 

‘Vizitele la faţa locului în cadrul unor proiecte de succes din municipiul Oradea şi prezentările de bune practici din întreaga Europă vor oferi participanţilor o înţelegere mai profundă a instrumentelor şi politicilor concrete pentru consolidarea în continuare a eficacităţii acţiunilor locale dedicate obiectivului eficienţă energetică’, se arată în comunicat. 

Principalul obiectiv al Reţelei Europene de Cunoştinţe în Urbanism (EUKN) este de consolidare a schimbului de cunoştinţe şi experienţă în domeniul dezvoltării urbane din Europa, făcând legătura între politicile urbane, cercetare şi practică.

Evenimentul este organizat de A.D.I. Zona Metropolitană Oradea în parteneriat cu Secretariatul Reţelei Europene de Cunoştinţe în Urbanism (EUKN) şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu