Două decenii de activitate SMURD în judeţ, sărbătorite timp de o săptămână

Foto: arhivă

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bihor va marca, în data de 12 octombrie 2013, împlinirea a 20 de ani de la prima intervenţie a unui echipaj SMURD în judeţul Bihor.

Medicul şef al UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea a precizat, într-un comunicat remis joi, AGERPRES, că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea organizează pentru această aniversare, în perioada 5 octombrie-12 octombrie, o serie de evenimente menite să celebreze acest moment, dar şi să creeze un alt mod de apropiere al personalului echipelor SMURD de comunitatea locală.

Programul manifestărilor va cuprinde câte o acţiune pe zi: concurs de desen pentru copii sub genericul ‘Salvatorii de lângă noi’, crosul SMURD ‘Running day’, cursuri de prim ajutor oferite de instructorii SMURD Bihor şi de studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie pentru elevi.

În perioada 9 – 13 octombrie 2013 va fi organizată Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale ‘Search and Rescue’, care a ajuns la a V-a ediţie şi beneficiază de o semnificativă participare naţională şi internaţională, cu sesiuni de comunicări la care participă conferenţiari de renume în acest domeniu din Marea Britanie, Franţa, Germania, Ungaria, Olanda şi România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu