Cultură de canabis descoperită în comuna bihoreană Sălard

Bogdan Bessel avea o plantaţie de canabis în grădina casei

Tribunalul Bihor a emis  mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele a doi bărbaţi din localitatea Sălard, anchetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea pentru trafic de droguri de risc în forma continuată.

Este vorba despre Bogdan Bessel, 30 ani, şi Sarkadi Alexandru, 38 ani, prinşi, miercuri, în flagrant, în timp ce încercau să vândă 150 de grame de rezină de canabis cu 1000 euro, tocmai unui investigator sub acoperire.

În timpul percheziţiilor dispuse la locuinţa lui Bessel, poliţiştii au găsit încă 1 kg cannabis deja recoltat iar de pe tulpinile celor 8 plante rămase încă în grădina lui, au cules alte 2, 6 kg materie vegetala.

Cei doi bărbaţi au recunoscut faptele şi au fost duşi în faţa procurorilor iar apoi la instanţa de judecată, magistraţii emiţând pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

„Instanţa reţine că faptele celor doi a avut caracter repetat şi au vizat canabis de o valoare relativ mare – 1.000 euro. Nu se poate omite nici împrejurarea ca la domiciliul inculpatului au fost descoperite alte 3, 6 kg cannabis – mult peste consumul rezonabil al unei singure persoane – cantitate ce ar fi intrat în mod evident pe piaţa consumatorilor de astfel de droguri, în lipsa intervenţiei organelor de urmărire penala”, a motivat decizia judecătorul Ovidiu  Musta.

Bogdan Bessel nici măcar nu e la prima faptă. În 2003 a fost arestat iar apoi condamnat la închisoare tot pentru trafic de droguri, pedeapsă pe care a a ispăşit-o.

Distribuie:

Postaţi un comentariu