Adjunctul Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, a fost arestat

Comisarul şef Ioan Brîndaş a fost arestat pentru 29 de zile

Adjunctul Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş a fost prezentat, joi, la Curtea de Apel Oradea pentru ca instanţa să se pronunţe asupra cererii de arestare formulată pe numele lui de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea.

Ofiţerul a fost adus în cătuşe, în jurul orei 14, şi a intrat imediat în sala de judecată, fără să facă vreun comentariu legat de acuzaţiile care i se aduc. Nici avocatul său, Ioan Banciu, nu a dorit să comenteze situaţia, susţinând că are de pregătit „un proces greu”.

Şedinţa de judecată s-a desfăşurat în cameră de consiliu, fără accesul publicului. În faţa judecătoarei, ofiţerul nu a dorit să facă  declaraţii, susţinând că îşi menţine cele date în faţa procurorilor motiv pentru care dezbaterile au continuat cu pledoariile procurorului DNA, Ciprian Man respectiv a avocatului.

Şedinţa de judecată a durat aproximativ o oră, după care judecătoarea Adela Condrovici a cerut o pauză de o oră, pentru deliberări, în finalul căruia a admis solicitarea DNA, dispunând arestarea ofiţerului pentru 29 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Printr-un ordin al inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul şef Ioan Brîndaş a fost pus la dispoziţie, atribuţiile funcţiei de adjunct al IPJ Bihor, deţinută până acum de Brîndaş, urmând să fie preluate de către un alt ofiţer, care va fi desemnat tot de la Bucureşti.

În vârstă de 46 de ani, Ioan Brîndaş este absolvent al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi lucrează în Inspectoratul de Poliţie Bihor din 1993. Din 2005, ofiţerul a fost numit şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor iar din 2010 era adjunct al şefului Poliţiei Bihor.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu