Trimisă în judecată la Oradea. Natalia Mateuț făcea shopping de zeci de mii de euro la Amsterdam cu carduri clonate

Natalia Mateuț / Sursa foto: evz.ro

Cunoscuta asistentă a emisiunii “Răi da’ buni” a Antenei 2, Natalia Mateuț, fiica fostului dinamovist Dorin Mateuț, a fost trimisă în judecată la Oradea, alături de alte 18 persoane, într-un dosar al procurorilor DIICOT care privește un grup profilat pe skimming, fraude financiare realizate cu carduri bancare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, vedeta a ajuns inculpată la Oradea după ce a fost “dată în gât” chiar de unul dintre liderii grupării, Emil Tudor, zis Ciorbă, manager la Bamboo SA București.  Din ancheta care s-a întins pe o perioadă de mai bine de doi ani, gruparea era coordonată de Emil Tudor, respectiv Leontin Niță și Gheorghiță Iancu, cei din urmă deținuți în Penitenciarul Rahova și a acționat în perioada 2010 – 2011 pe teritoriul României, Olandei și Germaniei, unde falsificau carduri bancare iar apoi efectuau tranzacții frauduloase, respective achiziții de bunuri de lux și retrageri de numerar.

Escortă la shopping

Vedeta Antenei 2 e acuzată de afacerile derulate de grupare în București și la Amsterdam, unde a și fost arestată 5 zile în aprilie 2011, fiindu-i imputat faptul că, în perioada 25 martie – 1 aprilie 2011, “a contribuit la punerea în circulație în diferite magazine de lux a mai multor carduri clonate”. Nu singură, ci împreună cu Tudor cât și cu iubitul ei din acea perioadă, Valentin Petrișor, zis “Dinte”, un cunoscut paparazzo din Capitală și fost fotbalist la Pandurii Târgu Jiu. Petrișor era chiar unul dintre cei care falsificau instrumentele electronice de plată.  Potrivit procurorilor orădeni, rolul starletei era de a-i însoți pe Tudor și Petrișor,  girându-le astfel o încredere mai mare în magazine “mai dulci”, adică unde vânzătorii erau mai suspicioși cu privire la modul în care achitau contravaloarea bunurilor cumpărate.

Dependentă de cumpărături

Mai mult decât atât, zic procurorii,  vedeta chiar l-a îndemnat pe Petrișor să continue cu falsurile și afacerile cu carduri.

“Era disperată să-și cumpere tot felul de bunuri, articole de îmbrăcăminte și de valoare, comportându-se în așa fel încât parcă nu ar mai fi văzut astfel de bunuri niciodată”, se specifică în rechizitoriu.

Acuzația este întărită cu declarația data de Emil Tudor, unul din liderii grupării, care a susținut în fața procurorilor că

“Petrișor mi-a cerut să mergem cât mai curând în Amsterdam, întrucât prietena lui, Natalia Mateuț, l-a disperat ca să meargă să-i cumpere haine și încălțăminte. Mateuț a fost persoana care a insistat atât pe lângă mine cât și pe lângă prietenul ei, să mergem la Amsterdam să cumpărăm bunuri cu cardurile falsificate”

O dulce

Membrii grupării comentau deseori despre Natalia Mateuț și iubitul ei, Valentin Petrișor, povestind cum cei doi “se drogau pe rupte”.

“Mie când mi-o zis că-i paparazzi, n-am crezut. I-am zis <Du-te mă în p…a mea de drogat ce ești!>. Zic <Cum dracu te primesc ăia acolo, că te droghezi în ultimul hal>. Îl știe toate vedetele, toate nebuniile. Dacă-l vezi cât e de uscat! Bă, dar ce dulce era ea, (Natalia Mateuț, n.r.), să mor eu, când se rupe așa, și cu ochii ăia… Are o privire. Mamă, cât fumam cu el în Cofee shop. Seară de seară. Și Natalia aia fumează de rupe! Nu altceva”, spunea Adrian Varadi, unul din membrii grupării, într-o discuție telefonică interceptată de procurori.

Scăpată în Amsterdam

Cardurile erau folosite în magazinele de lux din capitala Olandei, ca de pildă Burberry, Chanel, Hugo Boss. Aici, vedeta TV a și fost arestată, la începutul lunii aprilie 2011, împreună cu iubitul ei și Emil Tudor după o partidă de shopping în care au spart aproape 80.000 de euro. La percheziția făcută de autoritățile olandeze în camera de hotel în care stăteau Natalia Mateuț și Valentin Petrișor, anchetatorii au găsit valize întregi cu haine, încălțăminte și accesorii de lux. Și nu numai!

Potrivit actului de acuzare al DIICOT, Natalia își cumpărase, și câteva accesorii erotice, polițiștii olandezi găsind în bagajul ei, o cravașă, o pereche de cătușe pentru sex și un vibrator Lelo pe care dăduse 140 de euro.

Din fericire pentru ea, în timpul audierilor de la Amsterdam, Emil Tudor și Valentin Petrișor au negat că ar fi avut vreo implicare în afacerile lor, motiv pentru care a și fost exonerată. Cei doi, însă, au fost condamnați, Petrișor la 8 luni de închisoare cu executare, iar Tudor  la 6 luni de închisoare cu executare.

Bătaie pentru Nati

Între timp, gruparea a ajuns și în atenția procurorilor DIICOT Oradea unde, patru dintre membri au încercat să dea un “ tun” de 80.000 de lei. Este vorba despre Daniel Pup, 36 ani, din Oradea, Pavel Nelu Păntrunţaş, 34 ani, din Braşov şi Anca Mihaela Friesenhahn, 24 ani, absolventă a Academiei de Ştiinţe Economice Bucureşti, care s-au folosit de două carduri cu care mai apoi au încercat să scoată bani din contul unei societăţi pentru a-i vira în contul unui membru al grupării.

Poliţiştii aflaseră, însă, de afacere şi au introdus un investigator sub acoperire în afacere, care a pretins că este administratorul firmei. Ca atare, în momentul în care Anca Friesenhahn a introdus unul din carduri pentru a face tranzacţia de bani, a fost prinsă în flagrant.

Ca urmare, imediat după ce au fost eliberați din Olanda, Mateuț, Petrișor și Tudor au fost chemați și ei la Oradea, pentru declarații. Iar pentru că Tudor nu mai era de acord să-I țină vedetei “spatele”, acesta a dat-o pe mâna procurorilor.

Gestul a stârnit furia lui Petrișor, în mai 2013, s-a întâlnit cu Tudor în clubul Boa din București unde cei doi s-au și luat la bătaie, Petrișor reproșându-i că e “sifon” și l-a amenințat că “dacă declară despre implicarea fetei în Amsterdam, și el va face unele declarații în dosarul de la Oradea despre prietena lui”, se spune în rechizitoriul procurorilor. Cine era fata? O maramureșancă, Ioana Țurcanu, în prezent economistă la societatea Lou-Lou Boutique SRL București.

La judecată

Încercările lui Petrișor de a-și proteja fosta iubită nu au avut, însă, succes, căci în final vedeta a fost pusă, și ea, sub învinuire iar acum a fost trimisă în judecată, alături de ceilalți membri ai grupării, procesul urmând să se deruleze la Tribunalul Bihor și riscă pedepse între 3 și 12 ani.

Cât despre amorezul vedetei, Valentin Petrișor, în cazul lui și a altor două persoane, Cătălin Veveriță, zis “Veve” respective Iuliu Ciorba, arestat în prezent în Ungaria, cauza a fost disjunsă, cei trei fiind în continuare cercetați pentru falsificare de instrumente de plată electronice, de procurorii DIICOT Bihor.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu