Ziua a cincea de proteste, în imagini: 50 de studenți, conduși la gară de 40.000 de oameni

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Ziua a cincea de proteste, pentru retragerea Ordonanței 13 de modificare a Codului Penal, a strâns pe parcursul serii de sâmbătă, în Cluj, în jur de 40.000 de participanți. Manifestanții și-au dat întâlnire, așa cum au făcut-o în ultimele cinci zile, în Piața Unirii unde au stabilit traseul pe care aveau să-l urmeze împreună. Pe lângă misiunea de a scanda împotriva inițiatorilor ordonanței, protestatarii au avut sâmbătă seară și o a doua misiune, aceea de „a conduce” un grup de 50 de studenți la gară de unde aceștia urmau ca în jurul orei 22.00 să se urce în trenul cu destinația București.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Citiți mai multe despre parcursul protestatarilor în seara de sâmbătă:

40.000 de clujeni în a cincea zi de protest

Duminică, 5 februarie, prin intermediul rețelei de socializare Facebook este anunțat un nou protest pe care inițiatorii lui îl intitulează „Rezist. Nu mă las amăgit” și prin care solicită anularea ordonanței, apoi demisia Guvernului și demisiile persoanelor condamnate penal din Parlament:

„Solidaritatea începe în cartier. Mâine (duminică, n.r.) după-amiază mergem în piață împreună. Ne adunăm prietenii și vecinii în cartier, în punctele de întâlnire de mai jos și mergem împreună în centru. Nu ne lăsăm amăgiți. Vrem anularea ordonanței, apoi demisia Guvernului și demisiile persoanelor condamnate penal din Parlament. Puncte de întâlnire în cartiere, unde ne strângem începând cu 18.00 și pe la ora 18.30 pornim spre Pța Unirii: Mărăști: În fața Pieței Mărăști; Mănăștur: În față la McDonald’s; Zorilor: În zona cantinei studențești, vis-à-vis de Sigma Center; Grigorescu: Pța 14 Iulie; Gheorghieni: Interservisan, stația de pe Titulescu.

Întâlnire Piața Unirii, ora 19.00, stăm în piață, discutăm cu oamenii din jur și mai organizat, la baza statuii și la 20.00 plecăm într-un tur al centrului (sugestie: Pța Avram Iancu, Pța Mihai Viteazu și înapoi în centru). E important să ne conservăm energia. S-ar putea să fie un proces de durată”, transmit manifestanții.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Tot astăzi, 5 februarie, Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată în ședință de guvern conform anunțului făcut de premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria, în cursul serii de sâmbătă.

Postaţi un comentariu