Wess Mitchell, președintele Centrului pentru analiza politicilor europene (CEPA) vine la Cluj

Wess Mitchell

Președintele Center for European Policy Analysis (CEPA), Wess Mitchell va participa la o serie de întâlniri cu reprezentanții Universității „Babeș-Bolyai”, joi, 6 noiembrie 2014. Analistul american va vorbi despre importanța parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, despre potențialul României ca lider regional, dar și despre amenințările și provocările asupra securității naționale, în contextul conflictelor din Ucraina.

Wess Mitchell este președinte și co-fondator al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA).  Fondat în 2005, acest Centru este singurul think-tank american care studiază și analizează în exclusivitate țările și societățile Europei Centrale și de Est. În cadrul CEPA, Mitchell este responsabil de direcția strategică a institutului, de dezvoltarea intelectuală și financiară a programelor majore, precum și de managementul resurselor și personalului acestui Centru. În procesul de formare al CEPA, Mitchell a încercat să consolideze poziția Europei Centrale în strategia globală a Statelor Unite și a depus eforturi considerabile pentru a dezvolta relațiile diplomatice, comerciale și de securitate cu aliații-cheie din regiune. Sub mandatul său, CEPA a devenit unul dintre cele mai dinamice și în creștere think-tank-uri de la Washington, cu o largă răspândire în cercurile politice de conducere, atât în Europa cât și în Statele Unite ale Americii.

Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) a publicat în iulie 2014, raportul „Romania’s Tipping Point” (Punctul critic), elaborat de grupul de lucru SUA-România, care arată că, eforturilor făcute în ultimii 25 de ani pot îmbunătăți considerabil performanțele economiei naționale și stilul de viață al cetățenilor români.

Distribuie:

Postaţi un comentariu