Vuşcan cere APM să respecte întocmai legea în cazul reautorizării fermei de pui din Floreşti

Ferma de Pui din Florești / Foto: Radu Hângănuț
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Reprezentanţi ai Primăriei Floreşti, Consiliului Judeţean Cluj, Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Cluj, Direcţiei pentru Sănătate Publică Cluj, Comisariatului Judeţean de Mediu Cluj, Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj s+auu reunit azi la prefectura la o întâlnire de lucru pe subiectul reautorizării fermei de creştere păsări aparţinând SC BRAVINVEST SRL din Floreşti.

Prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan crede că printre posibilele soluţii, cea mai bună ar fi relocarea fermei printr-o negociere între autorităţile locale şi această firmă, variantă a fost discutată însă fără succes şi la alte întâlniri de lucru convocate de prefect în 2015 şi 2016. Astăzi autorităţile au discutat şi despre oportunitatea solicitării unui studiu de impact asupra sănătăţii cetăţenilor şi o analiză mai profundă a situaţiei. 

„Precizăm că Instituţia Prefectului nu dispune de competenţe legale în ceea ce priveşte autorizarea şi reglementarea funcţionării operatorilor economici, indiferent de natura acestora, iar în cazul de faţă emiterea autorizaţiei integrate de mediu este atributul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Cluj. În calitate de garant al respectării legii şi a ordinii publice la nivel local, potrivit prevederilor art. art. 1, alin. (3) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul şi instituţia prefectului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prefectul a solicitat Agenţiei de Mediu respectarea întocmai a prevederile legislaţiei specifice în domeniu. Totodată, am informat atât Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului, cât şi Ministerul Mediului cu privire la situaţia existentă la nivelul judeţului Cluj în ceea ce priveşte reautorizarea funcţionării fermei de creştere păsări aparţinând SC BRAVINVEST SRL, în localitatea Floreşti”, se arată în comunicatul de presă al prefecturii.

Postaţi un comentariu