Valentin Cuibus, șeful celui mai performant inspectorat școlar din țară, a fost înlăturat din funcție

După opt ani petrecuți în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Cluj,Valentin Cuibus a fost înlăturat din funcție de ministrul Educației, Monica Anisie.

”Decizia înlocuirii a venit astăzi, o dată cu expirarea (miercuri, 25 martie, n.red.) mandatului managerial pe care îl aveam. Este decizia ministrului, pentru că, practic, în momentul în care nu e vorba de concurs, ci de detașare, o asemenea decizie este a conducerii Ministerului Educației. Contractul se putea prelungi, desigur, dar decizia a fost să nu se facă acest lucru.

Eu cred că am făcut o treabă bună, că am reușit să facem foarte ok aici la Cluj, să fim cei mai buni din țară și cu rezultate notabile în toate direcțiile, am făcut câteva lucruri deosebite, cum a fost Olimpiada Internațională care a făcut să se vorbească în toată lumea despre Cluj, deci cred că rămâne ceva în spatele nostru. Prefer să nu comentez ce ar putea fi în spatele deciziei luate de către ministrul educației.”, ne-a declarat Valentin Cuibus.

La final de mandat, fostul inspector generalal ISJ Cluj a trimis o scrisoare de mulțumire colaboratorilor săi.

Dați-mi voie ca acum, la încheierea contractului meu managerial, să vă mulțumesc pentru tot ceea ce am reușit să facem împreună timp de aproape opt ani.

Prin toți profesorii, directorii și inspectorii săi, alături de elevi și părinți, învățământul preuniversitar clujean a ajuns, în acest timp, să fie cel mai bun din țară, să fie un exemplu – și motiv de invidie colegială pentru ceilalți -, să fie gazda olimpică a 120 de țări, să aibă cel mai… tare sediu și multe altele; dar, mai ales, a reușit să fie o extraordinară echipă, împreună cu care am muncit si am construit.

Nimic din toate acestea nu erau posibile fără să vă fi avut alături, mereu prompți și obiectivi în a reflecta, a lăuda și a critica deopotrivă, ajutându-ne să fim mereu mai buni și mai aproape de toți cei care cred în educația de calitate și în valorile sale.

Pentru toate acestea și pentru multe altele, pentru clipele minunate petrecute împreună, vă mulțumesc, dorindu-vă sănătate, succes și puterea de a trece cu bine peste aceste vremuri!”, se arată în mesajul lui Valentin Cuibus

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a obținut în ultimii ani celemai bune rezultate din țară la examenele de evaluare și bacalaureat,iar în 2018 aorganizat la Cluj Olimpiada Internațională de Matematică, care strâns la un loc 615 concurenți din 114 țări și provincii, 400 de voluntari, 40 de instituții ale statului și 60 de repezentanți ai mediului de afaceri,

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Anti pnl says:

  Dacă nu este pnl ist, la o parte.

 2. Daniela says:

  Multumim pentru tot ce ati facut pentru invatamantul clujean. Si felicitari pentru atitudinea fair play de la finalul acestui mandat. Mult succes!

 3. Robert says:

  Un politruc mincinos, care nu a făcut nimic bun pentru învățământ. Ultimii doi ani și i-a petrcut complotând cum ar putea el să preia administrarea unităților de învățământ la ISJ.

 4. #anticiumarosie# says:

  Acum pot să înțeleagă și pesedisti cum e sa iei un om cu rezultate ( deși nu Sint toate meritul lui), dintr-o funcție,și să pui în locul lui un politruc lingău al șefilor de partid. Aceasta practica este marca înregistrată pesedeu.

 5. Popescu Cristina- Daniela says:

  rezultatele raman, comentariile nepoliticoase sunt la ordinea zilei, nu mai mira pe nimeni, sanatate multa si zile bine si de acum inainte!

Postaţi un comentariu