UPDATE | VIDEO-FOTO | Rupere de nori la Cluj. Grindină, străzi inundate și zeci de copaci scoși din rădăcină

Foto: Info Trafic Cluj

UPDATE

Sunt 11 echipaje ale ISU Cluj, constituite din 30 de pompieri, cu utilaje și mijloace specifice, sprijinite de Serviciul Spatii Verzi, din cadrul primăriei Cluj Napoca, și asociația CERT, care răspund unui număr de 80 de solicitări, înregistrate până acum.

Până acum cele mai afectate străzi din municipiul Cluj-Napoca au fost Strada Unirii, Aleea Detunata și Aleea Băișoara. În principiu, intervențiile s-au prioritizat în funcție de pericolul imediat reprezentat de aceste efecte. Din fericire, până în aceste momente, nu au fost semnalate persoane rănite. Dacă vor fi înregistrate și alte solicitări, față de cele înregistrate până în acest moment, este posibil să fie continuate acțiunile și pe parcursul zilei de mâine”, comunică ISU Cluj .

Furtuna a smuls și acoperișul unei școli din Cluj.

Este vorba despre Liceul Teoretic Lucian Blaga, de pe Aleea Băișoara. Sunt două echipaje ale noastre la fața locului, pentru a desface acoperișul, care blochează în totalitate aleea”, potrivit ISU Cluj.

Vezi imagini de la intervenția pompierilor:

Știrea inițială

O furtună puternică s-a abătut peste municipiul Cluj-Napoca duminică seara, în jurul orei 22.30. Vântul puternic a pus la pământ zeci de copaci din oraș, mulți dintre ei căzând peste mașini. A urmat apoi o ploaie torențială și căderi de grindină.

Foto: Info Trafic Cluj

Sunt înregistrate, până în acest moment, 20 de solicitări pe municipiul Cluj-Napoca, pentru îndepărtarea arborilor căzuți, două solicitări pentru acoperișuri deteriorate și cinci apeluri referitoare la avarii privind afectarea rețelelor de alimentare cu energie electrică”, au comunicat reprezentanții ISU Cluj la scurt timp după ce furtuna s-a oprit.

Foto: Info Trafic Cluj

De semnalat faptul că autoritățile nu i-au avertizat deloc pe clujeni despre furtuna ce urma să se abată asupra orașului, avertizarea de cod portocaliu privind fenomenele meteo extreme fiind difuzată la aproape o jumătate de oră după începerea furtunii.

Vezi imagini cu furtuna de la Cluj:

Vezi imagini cu străzile inundate din Cluj:

Distribuie:

Postaţi un comentariu