UPDATE | FOTO | Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. Au fost evacuați mai mulți pacienți. Spitalul nu are avize ISU

Foto: Dan Bodea

UPDATE

Potrivit unui comunicat al ISU Cluj, Spitalul CFR a fost amendat anul trecut cu 50.000 de lei pentru lipsa avizelor de securitate la incendiu.

În data de 22.11.2020, la ora 6.43, I.S.U. Cluj a fost alertat prin apelul unic 112 pentru a interveni la un incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca.

A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu 2 autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD.

Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului. Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane.

În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar.

Cadrele ISU Cluj s-au retras în unitate la ora 7.50.

În urma ultimului control executat de către I.S.U. Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic C. F. Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 Aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 Aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S:U. Cluj în acest sens”, se arată în comunicatul ISU Cluj.

Știrea inițială

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Spitalul CFR din Cluj-Napoca. Pompierii au fost alertați și au reușit stingerea rapidă a focului.

Foto: ISU Cluj

”În jurul orei 7.00, ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie de la etajul 1 al Spitalului CFR din Cluj-Napoca. Au fost trei persoane evacuate. A intervenit Detasamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu, 2 ASAS-uri, 1 Desc, 1 Autosc, 1TIM. Incendiul a fost stins. Nu s- a impus evacuarea altor pacienti”, a declarat Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Cele 3 persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului. Toaleta deservea pacienților din secția interne. În momentul izbucnirii incendiului, pe secție se aflau 11 pacienți și personal medical.

Foto: ISU Cluj

spital cfr incendiu 4 spital cfr incendiu 1 spital cfr incendiu 2 spital cfr incendiu 3
<
>
Foto: ISU Cluj

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu