Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca urcă în clasament. Locul 601+ pentru Calculatoare și Inginerie & Tehnologie

Universitatea Tehnică Cluj Foto: Dan Bodea

Pentru Domeniul Calculatoare (Computer Science), UTCN se poziționează la nivel mondial pe locul 601+ alături de Universitatea ”Babeș-Bolyai” și respectiv Universitatea din București, fiind singurele universități din România incluse la această categorie. Într-un alt domeniu, respectiv cel al Ingineriei și Tehnologiei (Engineering & Technology), UTCN alături de Politehnica din București sunt incluse la poziția 801+.

După ce în luna septembrie Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul mondial al universităților, pe poziția 1001+, de către una dintre cele mai prestigioase topuri din lume, respectiv „Times Higher Education – World University Rankings”, în data de 16 noiembrie au fost publicate rezultatele pe domenii. UTCN este inclusă și în clasamentele pe domenii pentru prima dată, ceea ce reprezintă un rezultat remarcabil.

Criteriile de evaluare sunt fundamentate pe 13 indicatori de performanță grupați în cinci arii de analiză: predare (mediul de învățare), cercetare (cu referire la publicații academice), referințe (influența și vizibilitatea cercetării), perspective internaționale (personal, studenți, cercetare) și transferul de cunoștințe, iar metodologia aplicată este calibrată pe specificul fiecărui domeniu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu