Un clujean de 50 de ani, implicat în traficul de migranți din Timiș

Un bărbat din județul Cluj este cercetat pentru trafic de migranți, după ce a fost depistat, în trafic, de polițiștii de frontieră din Sectorul Sânnicolau Mare, în timp ce transporta într-un microbuz 32 de migranți ilegali, cetățeni din India.

Aceștia au încercat să intre ilegal în România, din Serbia și au fost depistați în apropierea frontierei cu țara vecină, când se îmbarcau într-un microbuz condus de un cetățean român, care urma să-i transporte în Timișoara, arată un comunicat al Poliției de Frontieră Timișoara.

Ei au fost depistați în timpul unei acțiuni privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră, când polițiștii au observat pe DN59F un microbuz, înmatriculat în județul Hunedoara, care staționa între localitățile timișene Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări asupra mijlocului de transport și au constatat că acesta era condus de un cetățean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau 32 de cetățeni străini. Aceștia și șoferul microbuzului au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în Vestul Europei.

Șoferul microbuzului, un clujean în vârstă de 50 de ani, a menționat că a preluat grupul de migranți din apropierea frontierei cu Serbia și urma să-i transporte în municipiul Timișoara.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, respectiv trafic de migranți față de șoferul mijlocului de transport.

Distribuie:

Postaţi un comentariu