Traducătoarea Enikő Szenkovics și profesorul emerit Bálint György Szabó din Cluj, decorați de președintele Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în 15 ianuarie o serie de decrete de decorare cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

În semn de apreciere pentru contribuția deosebită avută la conservarea și restaurarea monumentelor istorice din România, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, Categoria I – „Arhitectura”, domnului Bálint György Szabó, inginer – restaurator monumente istorice, profesor emerit la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Facultatea Arhitectură și Urbanism.

Totodată, în semn de apreciere pentru talentul și profesionalismul puse în slujba creației literare, pentru contribuția importantă la dezvoltarea valorilor civice în societate prin intermediul culturii, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, doamnei Enikő (Nagy) Szenkovics, traducător (Cluj-Napoca), domnului Radu Paraschivescu, prozator, jurnalist, redactor de carte, și doamnei Ioana Pârvulescu, scriitoare.

Printre personalităţile culturale decorate de preşedintele Klaus Iohannis pe 15 ianuarie 2020, de Ziua Culturii Naţionale, se numără și Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Octavian Saiu, Irina Sanda Cajal.

Decretele pot fi accesate pe pagina oficială a Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis, a conferit în data de 27 martie 2019, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria D -„Arta spectacolului” Teatrului Naţional Cluj-Napoca, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea identității şi diversității culturale a țării noastre, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viața culturală, prin promovarea unei educații artistice de calitate în rândul tinerelor generații, dovedind excelența la nivel național şi internațional.

Directorul artistic Ștefana Pop-Curșeu a primit această decorație din partea președintelui în cursul zilei de 15 ianuarie, în cadrul ceremoniei de decernare a decorațiilor în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. Tot în această zi, a avut loc concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea, organizat de Ministerul Culturii la Ateneul Român, pentru a sărbători Ziua Culturii Naționale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu