Solidaritate, în pragul Crăciunului. Clujenii sar în ajutorul unei familii nevoiașe în urma unei postări pe Facebook

Câteva familii din Cluj-Napoca au sărit în ajutorul unei familii nevoiașe din satul Pata, comuna Apahida, după ce au citit o postare pe Facebook, postare prin intermediul căreia, o tânără prezenta situația în care se află, în pragul sărbătorilor, bunica sa și nepotul în vârstă de trei ani pe care acesta îl crește.

„O familie care locuieste aproape de Cluj-Napoca trăieşte în condiţii greu de imaginat. Bunica si nepotelul ei de trei anișori se zbat într-o sărăcie lucie. Nu au mâncare și nu au lemne. Au însă căldură în suflet. Nici gaze nu au şi nici butelie. Cele două suflete trăiesc din alocaţia celui mic de 200 de lei pe lună. Şi cu eforturi mari să supravieţuiască de pe o zi pe alta. Bunica îşi iubeşte nepotul ca pe ochii din cap.Tatăl nu dă doi bani pe el. Femeia e bolnavă munceşte cu ziua pentru 20 -30 de lei. Dacă îi puteți ajuta cu ceva alimente și lemne să aibă din ce supraviețui”, sună mesajul Larisei, nepoata femeii, cea care a postat mesajul pe internet.

Adriana Rodica Halu, în vârstă de 40 de ani, locuiește împreună cu nepotul său David în vârstă de trei ani. Femeia are probleme de sănătate, dar muncește cu ziua când sănătatea îi permite. Băiatul merge la grădiniță și la dansuri. „Numai dansurile costă 50 de lei pe lună, iar noi trăim din alocația copilului și din ce mai reușesc să muncesc eu cu ziua. Fiica mea, mama copilului a plecat după ce l-a născut în Italia, în speranța unui trai mai bun, dar tare rău îi merge și pe acolo. Abia dau de ea la telefon. Îi mai spun să trimită bani pentru lemne, dar nu are nici ea de unde”, spune femeia, care susține că nu știe ce lucrează tânăra în Italia. Tatăl copilului nu o ajută nici atât.  Clujenii, însă, și-au arătat solidaritatea în aceste zile. Câteva familii le-au venit în ajutor, ducându-le lemne pentru foc, haine pentru copil, alimente și dulciuri. „Au venit câteva familii. Chiar și azi a venit un domn. Vorbisem cu o zi înainte la telefon, dar a zis că nu e sigur că poate ajunge. A venit până la urmă și nu a mai anunțat. Ne bucurăm mult. Am primit lemne, haine pentru copil”, spune Adriana.

Cei care doresc să ajute această familie, o pot contacta pe bunică la numărul de telefon 0754263365.

Postaţi un comentariu