Sistemul de bike-sharing are concurență: se deschid centrele studentObike

Asociația Green Revolution deschide astăzi, 22 aprilie, cel de-al șaselea sezon studentObike, proiect de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

40 de biciclete sunt puse gratuit la dispoziția studenților din Cluj, iar centrul este amplasat în Campusul Universitar Hașdeu. Studenții pot închiria biciclete, atât în campusul universitar, cât și în afara acestuia, de luni până vineri, pe baza legitimației valabile de student și a unui act de identitate.

studentObike oferă tuturor studenților din Cluj posibilitatea de a închiria bicicletele, indiferent de facultatea pe care o frecventează.

Citiți și: Sistemul de bike-sharing, interes crescut pentru clujeni: peste 4.200 de carduri au fost eliberate într-o lună

StudentObike își propune să determine cât mai mulți studenți să aleagă bicicleta ca mijloc de transport zilnic, pentru recreere sau pentru deplasarea dintr-un punct în altul al campusurilor studentești.

„În fiecare an adăugăm câte o piesă într-un puzzle. Imaginea din spatele acestui puzzle surprinde o dimineață obișnuită într-un cămin studențesc din România. Și în imagine se văd sute de tineri care pleacă spre facultăți cu bicicleta. Oameni veseli, oameni tineri, oameni frumoși. Aceasta este imaginea care stă în spatele proiectului studentObike, este ceea ce ne inspiră pe noi, ne face să mergem mai departe, ne determină să îmbunătățim proiectul an de an. În 2015, venim în întâmpinarea nevoilor studenților cu un sistem de închiriere mai flexibil, colaborăm cu securitatea campusurilor pentru siguranța bicicletelor pe timp de noapte, sprijinim acțiunile și proiectele studenților, oferim proiecte și motive în plus pentru adoptarea bicicletei ca mijloc de tansport alternativ”, a declarat Raluca Fiser, președinte Asociația Green Revolution.

studentObike este un proiect național de bike-sharing gratuit pentru studenții din șase centre universitare, aflate în București (trei centre), Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. În cei cinci ani de funcționare, programul  studentObike a reușit să scoată peste 110.000 de studenți la pedalat.

Postaţi un comentariu