Sistemul de bike-sharing, interes crescut pentru clujeni: peste 4.200 de carduri au fost eliberate într-o lună

Foto: Dan Bodea

Sistemul de Bike Sharing, inaugurat în noiembrie anul trecut, a fost repus în funcțiune pe data de 4 martie. După ce anul trecut a funcționat o singură lună (până la 14 decembrie) perioada de funcționare fiind întreruptă pe timpul iernii, odată cu venirea primăverii, clujenii s-au arătat dornici să folosească bicicletele „de împrumut”. În prima lună s-au eliberat 4. 220 de carduri, în condițiile în care proiectul european prevedea doar 5.000 de astfel de carduri.

Pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca a fost publicat la 1 aprilie un anunț de achiziții publice pentru cumpărarea unui număr de 15.000 de carduri tipărite pentru proiectul de Bike Sharing. Prețul estimat pentru achiziționarea acestor carduri este de 2.000 de lei fără TVA, iar data limită de depunere a proiectelor este 6 aprilie 2016.

Citiți și: Transilvania Reporter a testat sistemul de bike sharing: biciclete avem, drumuri ne mai trebuie

„Eu cred că este un început bun. Vin tot mai mulți cetățeni să își elibereze aceste carduri. În ultima lună au fost eliberate peste 4.000 de carduri. În cadrul proiectului pe fonduri europene sunt prevăzute 5.000 de carduri, dar vom achiziționa încă 15.000 de carduri. Am lansat un anunț de achiziții publice. Dacă va exista cerere, vom achiziționa și alte carduri. Stațiile vor fi repuse în funcțiune treptat, urmând ca până la 30 iunie să funcționeze toate. După încheierea proiectului european, în funcție de cerere, vom putea implementa și alte stații. Avem deja peste 1.000 de trasee utilizate zilnic de către bicicliști. Mai sunt detalii de reglat, dar cu timpul vor fi rezolvate și acestea”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Ovidiu Cîmpean, managerul proiectului.

Bicicletele vor putea fi utilizate gratuit timp de o oră, pe bază de carduri personale, în conformitate cu prevederile regulamentului și contractului pe care aceștia îl încheie cu municipalitatea.

Clujenii care doresc să intre în posesia acestor carduri, trebuie să facă o cerere online AICI, după care se pot prezenta la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, de pe strada Moților nr 7, sau la primăriile de cartier pentru eliberarea cardurilor. Eliberarea acestora se face pe baza cărţii de identitate și în urma semnării unui contract care conține condițiile de utilizare.

Anul trecut au fost eliberate 1.235 de carduri de utilizator.

Clujenii vor putea circula gratuit 60 de minute, după care va exista un sistem de taxare progresiv. Regulamentul de utilizare a serviciului de închiriere în regim de self-service poate fi consultat AICI. 

tarife

Citiți și: Radu Mititean, director executiv CCN: „Nicio pistă din Cluj-Napoca nu respecta standardele și bunele practici în domeniu”

Clujul, campionul proiectelor amânate

Postaţi un comentariu