Se lansează proiectul „Servicii psiho-educaționale integrate de prevenție și reducere a abandonului școlar”

Proiectul POCU 74/18/103843 – “Servicii psiho-educaționale integrate de prevenție și reducere a abandonului școlar” se plasează într-un context în care problematica abandonului școlar a devenit un punct cheie pe agenda națională și europeană.

În România, rata părăsirii timpurii a școlii se situează cu mult peste media Uniunii Europene, programele de prevenire și de remediere a acestui fenomen fiind încă limitate. Sprijinul insuficient pentru elevii aparținând grupurilor minoritare (inclusiv a celor de etnie romă), lipsa de comunicare între sistemul educațional și părinți/comunitate, lipsa consilierilor/psihologilor școlari pentru a-i ajuta pe copiii cu cerințe educaționale speciale, sunt doar câțiva dintre factorii asociați fenomenului de părăsire timpurie a școlii. Veniturile materiale insuficiente, motivația scăzută a elevilor pentru școală, lipsa de implicare a familiei, nivelul de educație al părinților și modul de a percepe beneficiile școlarizării în familie adâncesc decalajele dintre grupurile vulnerabile și restul populației.

Proiectul propus de Cognitrom S.R.L. în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj va dezvolta servicii integrate de prevenire și de reducere a fenomenului de părăsire timpurie a școlii, printr-o abordare multinivelară(implicând în activitățile propuse: elevi, părinți/tutori, cadre didactice/personal de sprijin) și pluridisciplinară (psihologică și educațională) a fenomenului, dar și sustenabile prin accesibilitate crescută (crearea unei comunități de specialiști care să asigure creșterea accesului copiilor/părinților și școlilor la personal de sprijin și auxiliar).

Proiectul se derulează în perioada 17 mai 2018 – 16 mai 2021. Valoarea totală eligibilă a proiectului: 6.441.371,29 lei suma nerambursabilă fiind de 5.337.307,01 lei

Distribuie:

Postaţi un comentariu