Școală online, începând de joi, în Cluj-Napoca și Florești

Foto: Transilvania Reporter

Părinţii mai multor elevi clujeni au fost înştiinţaţi în cursul dimineţii că şcolile din municipiu vor intra în scenariul roşu, exclusiv online, cel mai probabil începând de joi.

Mesajele trimise de cadrele didactice anticipează decizia care urmează să fie luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată pentru ora 13.  Cel mai probabil, la fel ca în cazul municipiului Bucureşti,  autorităţile vor dispune o suspendare temporară de 14 zile pentru activitatea didactică faţă în faţă, în contextul depăşirii ratei incidenţei Covid de 3 cazuri la mia de locuitori.

Trei localităţi mari din judeţ, Cluj-Napoca, Gherla şi Floreşti au o rată de incidenţă peste trei la mie. Cea mai afectată de pandemie este comuna Sic, cu o rată de 8,73 la mie.

Măsurile așteptate din partea CJSU de joi sunt: trecerea pe scenariul 3 la unitățile de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură.

Distribuie:

Postaţi un comentariu