Pe urmele Bucureștiului. La Cluj-Napoca a fost depășit pragul de la care masca devine obligatorie și se închid școlile și restaurantele

Foto: Transilvania Reporter

În municipiul Cluj-Napoca a fost înregistrată astăzi o rată de infectare de 3,02 la mia de locuitori în ultimele 14zile, ceea ceînseamnă că vor fi luate măsuri suplimentare de prevenire a infectării cu coronavirus. O decizie în privința școlilor, a funcționării restaurantelor, cafenelelor, instituțiilor de cultură, a obligativității purtării măștii de protecție și în spațiile deschise etc, urmează să fie luată mâine de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidentă pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță. Practic, măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură”, a declarat șeful CJSU Cluj, prefectul Mircea Abrudean.

Prefectura are la dispoziţie 48 ore de la depăşirea pragului de incidență pentru a lua măsuri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu