Scandal în Someșeni din cauza deșeurilor. Emil Boc a intervenit să calmeze clujenii revoltați

A fost o noapte furtunoasă în cartierul clujean Someșeni, unde aproximativ 50 de localnici din zonă au blocat accesul în curtea Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. Oamenii sunt nemulțumiți că firmele de salubritate depozitează în zonă gunoaiele care începând de astăzi vor fi transportate la Oradea. În cursul nopții, în Someșeni a ajuns și primarul Emil Boc, care a încercat fără prea mare succes să îi liniștească pe localnici, explicându-le că soluția este doar una temporară, până când o rampă de transbordare va fi construită în Pata Rât.

Gunoaiele par a fi tot mai mult mărul discordiei în Cluj-Napoca. Chiar dacă problema are o soluție temporară și începând de astăzi gunoaiele clujenilor vor fi transportate la Oradea, mai mulți locuitori din cartierul clujean Someșeni au în continuare motive de nemulțumire.
Aceștia reclamă că firmele care colectează deșeurile folosesc curtea RADP ca zonă de trasnbordare a gunoaielor. Cum zona este foarte apropiată de casele oamenilor, aceștia reclamă faptul că mirosul a devenit insuportabil, astfel că au decis să blocheze intrarea în curtea Regiei și să protesteze în fața sediului instituției.
Seara trecută atmosferă s-a încins și la fața locului au intervenit echipaje ale poliției și jandarmeriei care au calmat spiritele. Mai mult, acolo a ajuns și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Acesta a încercat fără mare succes să îi liniștească pe localnicii revoltați.

„Soluția este una temporară și în maxim 21 de zile va fi betonat un alt spațiu, la Pata Rât, unde vor putea fi depozitate aceste gunoaie care sunt transportate la Oradea”, le-a explicat Emil Boc clujenilor revoltați.

Într-o ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca desfășurată miercuri, consilierii au votat cu 15 voturi „pentru” și două „împotriva” noile prețuri la salubritate, care vor crește astfel de la 7, 05 lei la 8, 38 lei/lună/locuitor. Hotărârea a fost luată în contextul în care în rumătoarele trei luni toate deșeurile colectate de la Clujeni vor fi transportate la Oradea din cauza faptului că Centrul de Management Integrat al Deșeurile are în continuare o situație incertă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu