PSD Cluj cere demisia senatorului Marius Nicoară, condamnat penal. Reacţia PNL Cluj: Domnule Nasra, nu fiți ipocrit!

Marius Nicoară, Senator PNL / Foto: Dan Bodea

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra cere demisia senatorului liberal Marius Nicoară, după ce acesta din urmă a fost condamnat penal de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În replică, PNL Cluj îi cere lui Nasra să se uite în ograda proprie şi să ceară demisia lui Liviu Dragnea.

„Sper ca senatorul liberal Marius Nicoară să aibă demnitatea, onoarea, de a demisiona din Parlament după ce Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au pronunțat, sentința în cazul domniei sale: pedeapsa de un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de `conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge`. Nu cred că din Senatul României, pe parcursul termenului de supraveghere, va reuși să presteze munca nerenumerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociației Filantropice Medical-Creștine Cluj-Napoca sau în Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Senatorul Marius Nicoară completează lista condamnaților penali ai PNL Cluj: dl. Horea Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj și fostul primar al municipiului, dl. Sorin Apostu (moștenit din PDL, mâna dreaptă a domnului Emil Boc)” a declarat Nasra.

Replica celor de la PNL Cluj nu a întârziat, iar liberalii dau de înţeles că Marius Nicoară nu intenţionează să demisioneze. „Domnule Nasra, nu fiți ipocrit și nu vorbiți de funie în casa spânzuratului! Dacă tot faceți pe “viteazul” cerând demisii, atunci cereți-o pe a propriului șef de partid, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraude comise la Referendum!  Domnule Nasra, nu sunteți altceva decât un fals deontolog, un slugoi al lui Liviu Dragnea căruia, din păcate, nu aveți bărbăția să îi solicitați demisia deși acesta are o decizie DEFINITIVĂ de închisoare cu suspendare în dosarul “Referendumul” și este implicat în alte dosare pentru infracțiuni de corupție și de fraude cu fonduri europene iar, cu toate acestea, stă cocoțat pe scaunul de șef al Camerei Deputaților, al treilea om în statul român și de șef mai mult decât din umbră al Guvernului. Nu v-am văzut cerând demisii nici atunci când colegi de-ai dumneavoastră precum Adrian Năstase, Miron Mitrea, Marian Vanghelie, Radu Mazăre și mulți alții au fost anchetați, judecați și condamnați pentru fapte de corupție, trafic de influență sau alte fapte grave. Nici în aceste zile nu v-am văzut să vă delimitați de colegii dumneavoastră, Șerban Nicolae sau de Florin Iordache, cei care mazilesc legile justiției în interesul lui Liviu Dragnea și PSD, în ciuda zecilor de mii de oameni ieșiți în stradă, a numărului mare de intituții care vă transmit zilnic că greșiți precum și a opoziției partenerilor internaționali. 
Așa că, domnule Nasra, nu mai fiți ipocrit și nu vă mai erijați în lupul moralist pentru că nu sunteți nici pe departe într-o astfel de poziție. Vă recomandăm pe viitor să vă vedeți bârna din propriul ochi înainte de a observa paiul din ochii altora”, se arată într-un comunicat al PNL Cluj. 

Senatorul Marius Nicoară a fost condamnat marţi la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului, sentinţa pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nefiind definitivă. Decizia instanţei de fond poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Postaţi un comentariu