Proiectul privind interzicerea fumatului în spații închise, adoptat de Camera Deputaților

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților. Actul normativ a fost aprobat cu 164 de voturi pentru, 20 împotrivă și 26 abțineri.

Citiți și: Cruciada anti-fumat pornită de la Cluj cucereşte România

Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice complet fumatul în toate spaţiile închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, unităţi sanitare, precum şi cele de învăţământ,  inscripționarea pachetelor cu produse din tutun, desfășurarea de campanii de informare și educare a populației, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le achiziționeze, indicarea în produsele finale a conținutului de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Totodată, legea conține unele măsuri privind utilizarea ingredientelor pentru produsele din tutun, având ca scop protejarea sănătății persoanelor fumătoare și nefumătoare de efectele dăunătoare ale fumatului, prevenirea răspândirii fumatului în rândul minorilor și asigurarea unui nivel adecvat al calității vieții populației.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz. Proiectul a fost adoptat de Senat în anul 2011. Legea urmează să fie transmisă președintelui spre promulgare.

„Misiune îndeplinită! Sunt extrem de fericită, este cel mai frumos dar de Crăciun pe care l-am primit de la colegii mei! Și NU, nu se va mai fuma niciunde în spațiile închise din România!”, a scris deputatul Aurelia Cristea, inițiatoarea proiectului, pe Facebook.

Misiune îndeplinitã!Sunt extrem de fericită, este cel mai frumos dar de Crăciun pe care l-am primit de la colegii mei! Și NU, nu se va mai fuma niciunde în spațiile închise din România!

Posted by Aurelia Cristea on Tuesday, December 15, 2015

 

Citiți și: Nonsmoking România, o iniţiativă care porneşte de la Cluj

Fumatul în școli, un fenomen dificil de combătut

Doar 2 % dintre clujeni reușesc să renunțe singuri la fumat

Sorina Irimie: „Fumatul ne costă foarte mulţi bani şi foarte multe vieţi”

Afaceri fără fum

Psihologul Daniel David despre fumatul în spaţii publice

Postaţi un comentariu