Programul „Diversity Immigrant Visa DV-2023” începe miercuri

Ellis Island este simbolul american al imigrației și locul în care, la începutul secolului XX, au ajuns peste 12 milioane de oameni.

Departamentul de Stat al SUA anunță că perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2023 începe miercuri și se încheie pe 9 noiembrie.

Programul DV-2023 se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere, precizează Ambasada SUA la București, într-un comunicat transmis Agerpres.

Cererile de înregistrare pentru programul DV-2023 pot fi trimise de miercuri, ora 19,00 (ora României), şi până pe 9 noiembrie, ora 19,00 (ora României).

Departamentul de Stat va desfășura programul DV-2023 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie! Cererile de înscriere în Programul DV-2023 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa – DV”.

Solicitantul principal trebuie să includă în cererea de înscriere datele aferente unui paşaport valabil la momentul înscrierii în programul DV, cu excepția situației în care nu este posibil să obțină paşaportul şi se încadrează într-una dintre cele trei excepții enumerate în instrucțiunile Programului DV-2023 (usvisas.state.gov/dv/instructions).

Participanții vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2023. Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii utilizate la solicitarea de înscriere în programul DV dintr-un an anterior sau care nu întrunesc cerințele menționate în instrucțiuni vor atrage declararea solicitantului ca ineligibil pentru acordarea unei vize de tip DV.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2023, precizează sursa citată.

Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele participantului şi un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare este singura modalitate de a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opțiunea „Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov. Numai participanții care dețin informațiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere şi, în cazul în care vor fi selectați, vor putea primi instrucțiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obținerea vizei.

„Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, păstrând datele din pagina de confirmare şi ulterior pretinzând sume suplimentare de bani în schimbul informațiilor referitoare la cererea de înscriere. Participanții pot evita acest lucru asigurându-se că ei înșiși sunt cei care primesc numărul unic de confirmare la momentul înscrierii”, arată Ambasada SUA la Bucureşti.

Începând cu data de 8 mai 2022, toți participanții din programul DV-2023, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată. Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

Dacă un solicitant primeşte un e-mail prin care este anunțat că a fost selectat și i se solicită sume de bani – este vorba de o fraudă, subliniază misiunea diplomatică şi recomandă utilizarea exclusiv a opțiunii Entrant Status Check de pe pagina oficială dvprogram.state.gov pentru a verifica eventuala selecție.

Departamentul de Stat nu va trimite participanților selectați scrisori de notificare sau de programare a interviului pentru obținerea vizei prin poștă sau prin email, se mai arată în comunicatul citat. Începând cu data de 8 mai 2022, pentru a verifica dacă au fost selectați, participanții vor avea posibilitatea să introducă numărul lor de confirmare pentru programul DV-2023, prin opțiunea Entrant Status Check, disponibilă la adresa: dvprogram.state.gov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu