Premieră. UTCN a obținut Premiul de Excelență al Miniștrilor pentru anul 2014 în cadrul Programului CEEPUS

Universitatea Tehnică Cluj-Napoca/ Foto: Dan Bodea

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a adus pentru prima dată în România Premiul de Excelență al Miniștrilor pentru anul 2014 în cadrul Programului CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) – Program de mobilităţi pentru studii universitare din ţările Europei Centrale.

Ceremonia de decernare a avut loc în data de 9 aprilie 2015 la Praga, în cadrul celei dea 19-a Reuniuni a Comitetului Mixt al Miniştrilor din cadrul Programului CEEPUS.

Festivitatea s-a desfășurat în prezența preşedintelui Cehiei – Domnul Milos Zeman, a secretarului general  CEEPUS – Elisabeth Sorantin, a miniștrilor educaţiei și ambasadorilor la Praga din cele 12 țări partenere.

Premiul a fost acordat pentru proiectul „Proiectarea, implementarea și utilizarea programelor de studiu comune în domeniul calității și ingineriei fabricației”, coordonat de către domnul prof. dr. ing. Sorin Grozav, din cadrul Departamentului de Ingineria Fabricaţiei al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca. Acest premiu se acordă anual de către Comitetul Mixt al Miniştrilor celui mai bun proiect din cele peste 100 active în cadrul programului CEEPUS.

Este pentru prima dată în cei 22 de ani de existenţă a programului CEEPUS, când Romania câştigă acest premiu. Cu aceeași ocazie, România a preluat preşedinţia programului CEEPUS pentru anul universitar 2015-2016.

Distribuie:

Postaţi un comentariu