Premieră în campionatul Ligii 1: Campioana României poate fi decisă la loteria penalty-urilor

Foto: Dan Bodea

În caz de egalitate în meciul din această seară, dintre CSU Craiova și CFR Cluj, vom asista la o premieră în primul campionat de fotbal al României, aflat în acest an la ediția cu numărul 101 (81 în sistem divizionar). Astfel, campioana Ligii 1, ediția 2019-2020 va fi decisă ca la o finală de Cupa României, după două reprize de prelungiri a câte 15 minute sau penalty-uri de departajare. Aceasta, deoarece, ziua de 3 august 2020 este data limită impusă de UEFA la care trebuie anunțată de către fiecare federație din Europa, reprezentantele în cupele europene.

Câștigătoarea din meciul CSU Craiova – CFR Cluj, programat în această seară, de la ora 20.30, pe stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova, va primi 3 puncte în clasament și va reprezenta România în preliminariile Ligii Campionilor, iar învinsa va juca în Liga Europei. Decizia a fost luată în această dimineață de Comitetul Executiv al FRF.

Înaintea acestui meci, CFR Cluj este pe locul 1, cu 46 de puncte, urmată de CSU Craiova, cu 44 de puncte, dar un meci mai puțin disputat, cel din deplasare, cu Astra Giurgiu, amânat de două ori, din cauza pandemiei de coronavirus. Toate cele de mai sus pot fi evitate în caz de victorie a oricărei dintre cele două fornații.

În caz de victorie a oaspeților, CFR Cluj va bifa titlul cu numărul 6, după cele din 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020, fiind prima echipă din provincie care câștigă de trei ori consecutiv campionatul României, desfășurat în sistem divizionar, iar în caz de victorie a CSU Craiova, echipa gazdă va câștiga, în premieră, titlu de campioană a țării la fotbal, titlu care se va adăuga celorlalte patru titluri cucerite de Universitatea Craiova, în anii 1974, 1980, 1981, 1991.

Distribuie:

Postaţi un comentariu