Piscina prețurilor Record și alte alternative de scăldat, în oraș și în apropiere

Clujenii cu dare de mână au o piscină numai a lor unde să își petreacă zilele călduroase de vară. Rețeaua de fitness World Class a inaugurat recent cea mai nouă piscină din oraș, dar și sala de fitness din complexul Record Park, pe care belgienii de la Argo Development îl dezvoltă pe fosta bază sportivă Record. Atenție însă, Record Park este un complex exclusivist de serviciile căruia nu poate beneficia chiar oricine.

Pentru o zi de scăldat clujenii trebuie să plătească 23 de euro (cam 110 lei la cursul oficial din 26 iunie 2019). În acest preț clienții beneficiază de acces la piscina exterioară cu acoperiș și pereți retractabili, dar și acces la sala de fitness cu aparatură de ultimă generație, studiouri de cycling și aerobic, sau saună uscată, plus un set de prosoape/zi.

Ultimele zile de promoție
Fosta bază sportivă Record este în plin șantier. De jur împrejur se ridică clădirile unui complex unic în Romania, ce include spații de birouri, spații comerciale, o componentă rezidențială (236 de apartamente) și un complex sportiv cu o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați. Piesa de rezistență a celui mai nou complex de agrement din oraș este piscina semi-olimpică ce poate găzdui aproximativ 200 de persoane, deschisă indiferent de sezon datorită acoperișului și a pereților retractabili.

În cartierul Mărăști cu greu găsești un spațiu verde, astfel că, modernizarea acestei baze sportive și deschiderea ei pentru public va oferi o alternativă suplimentară de agrement pentru locuitorii zonei. Pentru cei ce își permit să plătească 23 de euro pe zi, piscina este deschisă de luni până vineri între orele 7:00 – 22:00, iar în week-end între 9:00 și 21:00. Prețul poate fi considerat excesiv de marea majoritate a clujenilor însă, pentru a reduce din cheltuieli administratorii complexului sportiv încurajează clienții să-și facă abonamente care pornesc de la 85 euro pentru o lună (68 euro în varianta de plată online) și ajung până la 732 de euro, full time, pentru un an.

Până la data de 30 iunie administratorii vin cu o superofertă la prețul de 499 euro pentru un abonament pe 2019 care oferă acces nelimitat la Piscina Record, dar și la cele patru săli de fitness din rețeaua World Class din Cluj-Napoca. Singurul neajuns este lipsa unei terase unde clienții să poată servi masa, sau o băutură răcoritoare.

În vremurile ei bune baza sportivă Record cuprindea un ștrand, trei terenuri de tenis și o popicărie. La începutul anilor 2000, baza sportivă din Mărăşti era cunoscută ca o oază cochetă de verdeață și relaxare pentru clujeni. Record era nu doar un loc de bălăceală, ci și o zonă de fițe, amenajată cu terase, săli de fitness și de masaj. Apoi administratorul a decis să sisteze orice investiție pentru întreținerea acesteia.

Ani de zile ea a fost închisă și ulterior abandonată. Ultimele activități sportive s-au derulat până în 2010, când administratorii au ales să pună lacătul și pe terenurile de tenis. Din vechea bază sportivă a mai rămas doar bazinul de înot, într-o avansată stare de degradare, dar și acesta va dispărea pentru a face loc celorlalte facilități dezvoltate de investitorii belgieni.

Alternative la prețuri accesibile
Cei ce nu își permit să plătească 23 de euro pentru o zi de scăldat au la dispoziție alte trei ștranduri, numai în municipiul Cluj-Napoca. Bazinul Olimpic sau Complexul de Natație al Universității Tehnice din Cluj-Napoca se adresează unui public larg: copii, elevi, studenți, sportivi, adulți și reprezintă unul dintre cele mai agreabile spații de mișcare și relaxare din oraș.

Complexul oferă publicului două bazine mari și un bazin mic. Bazinul exterior, deschis pe timp de vară, de dimensiuni olimpice (50×25 metri) cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri, bazinul acoperit (cel mare) cu 7 culoare și un bazin mic. Programul pentru bazinul exterior este de luni până vineri între orele 6:00 – 20:00, iar în week-end între orele 7:00 – 20:00. Prețul unui bilet este de 18 lei pentru adulți, 12 lei pentru elevi și studenți, respectiv 9 lei pentru studenții UTCN.

La fel de popular este și Ștrandul Grigorescu. Administrat de Regia Autonomă a Domeniului Public, fostul ștrand Sun, actualul Ștrand Grigorescu pune la dispoziția clujenilor două bazine, unul având o adâncime de 1,5 m, altul cu o adâncime de 0,6 m. De asemenea, Ștrandul Sun – Grigorescu dispune și de un tobogan acvatic pe două nivele. Pentru o zi de distracție clienții vor plăti 15 lei (adulții), respectiv 6 lei (copiii). Orarul de funcționare este zilnic între orele 9:00 – 20:00.

În sfârșit, Ștrandul Clujana pune la dispoziția clienților un bazin principal, destinat adulților, cu o adâncime de 1,56 metri pe toata suprafața, dar și un bazin dedicat copiilor. Acesta are o adâncime de numai 40 cm, este dotat cu un tobogan de apă și dispune și de un loc de joacă alăturat. 20 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copiii sub 15 ani, sunt prețurile de acces, iar ștrandul este deschis zilnic de luni până duminică), între orele 8:00 – 20:00.

Scăldători în apropiere
Clujenii care vor să evadeze din oraș pot alege să-și petreacă o zi, sau mai multe, la ștrandurile din alte localități. Aflat în imediată apropiere de Salina Turda, complexul Durgău Turda este un ștrand cu apă sărată unde atât localnicii, cât și turiștii, se pot bucura de momente de relaxare într-un cadru natural liniștit. Ștrandul a fost amenajat în jurul Lacului Ocnei și Lacului Rotund, două lacuri mineralizate care s-au format în urma prăbușirii unor vechi exploatări de sare.

Lacurile au un conținut ridicat de sare gemă (clorură de sodiu). Ștrandul este deschis de luni până duminică între orele 9:00 – 21:00, iar prețurile de intrare sunt de 15 de persoană, pe zi, respectiv 10 lei de persoană, pe zi, pentru copii, elevi, studenți și pensionari. După ora 17:00 cei care doresc să se răcorească la ștrandul Durgău vor plăti 10 lei (adulții), respectiv 5 lei (copiii, elevii, studenții și pensionarii).

Și mai aproape de Cluj-Napoca sunt Băile Cojocna, o stațiune balneo-climaterică aflată la doar 25 de kilometri de municipiu reședință de județ. 15 lei este tariful aplicat adulților, respectiv 5 lei copiilor, iar orarul de funcționare este de luni până duminică între orele 8:00 – 21:00. Un loc de parcare costă 10 lei pe zi, iar pentru un șezlong veți mai achita o taxă de 10 lei.

Pentru o vară fierbinte și plină de distracții Aqua Parc-ul Florești oferă posibilitatea de a evada din rutina și aglomerația zilnică a orașului pentru a beneficia de serviciile oferite în cadrul complexului de agrement care se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 5.000 mp. Pentru o zi de distracție adulții vor plăti, de luni până vineri, 30 de lei, respectiv 40 de lei în zilele de sâmbătă și duminică. Pentru copiii între 3-14 ani prețul este standard, de luni până duminică, 25 de lei. Copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Nu cea din urmă alternativă de distracție este Parcul Balnear Toroc din Dej. Complexul oferă numeroase activități de relaxare printre care piscine, un lac, plajă, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, restaurante, terase și locuri de cazare. Un tichet de intrare este de 15 lei pe zi, iar copiii sub 10 ani beneficiază de gratuitate. Trebuie amintit că pentru o sesiune de distracție pe toboganele acvatice se vor achita în plus 10 lei de persoană, un șezlong costă 5 lei, iar parcarea este gratuită.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Doru says:

    La Record e ff scummp tinand cont ca nu au sauna.

  2. Gabriel says:

    Așa am auzit că au și sauna… Uscata chiar… Daca bine am înțeles piscina de la World Class Record nu e ștrand…

  3. Eugen Mezei says:

    Toate bune, dar de când acolo e Mărăști? Nici ca spațiu nu e, nemaivorbind că ștrandul exista cu decenii înaintea cartierului.

  4. Eugen Mezei says:

    S-o spunem direct: Nu exista nici o varianta in care sa iti permiti sa mergi dintr-un salar normal zilnic sa innoti.

Postaţi un comentariu