„Noaptea Ideilor”, conferință despre revoluția digitală și inteligența artificială la UTCN
Institutul Francez împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca vor organiza o conferință-dezbatere pe tema schimbărilor pe care revoluția digitală și inteligența artificială le vor aduce în viața și în relaționarea între oameni. Specialiști din mediul universitar și din cel privat vor aduce perspective diverse din lumea roboticii, tehnologiei și psihologiei. Conferința se va desfășura în limba română.
Evenimentul se află la a patra ediție și face parte din seria întâlnirilor anuale organizare sub numele de „Noaptea Ideilor” de către Institutul Francez de la Paris, tema centrală de anul acesta fiind „Față în față cu realitatea”.
Noaptea Ideilor de la Cluj are loc joi, 31 ianuarie, de la ora 18:00, în Aula Alexandru Domșa, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (Str. Constantin Daicoviciu, nr. 15) și are intrare liberă.
Vor încerca să răspundă întrebării „ce provocări aduce viitorul?” Daniel David, prof. univ. dr. în cadrul Facultății de Psihologie a UBB, el fiind cel care a inaugurat la nivel național roboterapia și terapia prin realitate virtuală, Ovidiu Stan, lect. univ. dr. la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UTCN, ambasador activ la Innovation Labs și membru din IEEE și Radu Orghidan, Machine Learning and Robotics Area Leader, NTT DATA România, specialist în robotică și învățarea automată.
Dezbaterea este însoțită de expoziția „Traducerea automată, revoluția inteligenței artificiale”.
Noaptea Ideilor este un concept al Institutului Francez din Paris, conform căruia, anula, în Franța și pe cinci continente, școli și universități, institute de cercetare, muzee, centre culturale, teatre, biblioteci, Institute și Alianțe franceze sunt invitate să propună întâlniri participative privilegiate: forumuri și mese rotunde, conferințe, lecturi, concerte, proiecții, performance-uri.
De trei ani, și România participă la Noaptea Ideilor, anul acesta Institutul francez organizând zece evenimente în patru orașe la București (la Institutul Francez, la Universitatea din Bucureşti, la librăria Kyralina, la sediul OIF, la Ambasada Libanului) precum și în antenele Institutului Francez, în Cluj, Iași și Timișoara.