Nicoară şi Nicolai, “în cărţi” pentru Ministerul Transporturilor

Senatorul clujean Marius Nicoară, dar şi europarlamentarul Norica Nicolaei sunt nume vehiculate de liberali pentru fotoliul de ministru al Transporturilor, după ce Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura.

„Nu e vorba despre o nominalizare oficială, este de fapt părerea unor colegi că aş fi potrivit în acel loc. Ei mi-au analizat activitatea şi rezultatele ca preşedinte de Consiliu Judeţean când am adus Clujul de pe locul 30 pe locul 1, am adus investitori, s-au creat mii de locuri de muncă şi unii colegi au apreciat acest lucru. De asemenea, în mediul privat am creat afaceri sănătoase, nu afaceri cu statul, am participat la crearea unei bănci importante, toate acestea i-au făcut pe unii colegi să mă considere potrivit pentru acest post. Duminică se va discuta în şedinţă şi se va decide. Dar repet, nu am avut o discuţie şi o întâlnire cu preşedintele partidului, ci este doar intenţia exprimată de unii colegi care cred că eu aş fi omul potrivit acolo”, a declarat senatorul Marius Nicoară.

Pe de altă parte, potrivit mediafax, actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Cristian Ghibu este văzut de mai mulţi liberali ca potenţial candidat pentru acest portofoliu. Cristian Ghibu a fost numit de premierul Victor Ponta pentru a se ocupa de conducerea ministerului în timpul interimatului asigurat de el.

Pe de altă parte, printre numele vehiculate pentru această nominalizare se numără şi cele ale lui Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, Norica Nicolai, europarlamentar, Cristian Buican, secretar al Camerei Deputaţilor şi preşedinte al PNL Vâlcea sau senatorul Marius Nicoară. Atanasiu, Nicoară şi Buican reprezintă propuneri avansate de organizaţiile locale. Decizia privind nominalizarea PNL la conducerea Ministerului Transporturilor urmează să fie luată duminică. Vicepremierul liberal Daniel Chiţoiu a precizat că sunt mai multe propuneri din PNL pentru funcţia respectivă, fiind vorba de persoane care au mai îndeplinit funcţii administrative sau parlamentari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu