Niciun caz de Covid-19 în școli. Șeful ISJ Cluj: ”Părinții să aibă încredere că s-au luat toate măsurile necesare”

Foto: Dan Bodea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate.

“Suntem în legătură permanentă cu inspectoratele şcolare judeţene, deci în legătură permanentă cu toate şcolile. Suntem în cea de-a treia zi a semestrului II. Până acum nu au apărut nici măcar cazuri în care elevii să fi prezentat simptome, deci cu atât mai puţin cazuri confirmate care să genereze suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă. Aceste evaluări vor fi făcute săptămânal, raportările din ziua de vineri vor fi luate ca referinţă pentru rata de infectare pentru a şti cum se derulează lucrurile în continuare. Evaluările sunt făcute cu cadenţă săptămânală, excepţie fiind, desigur, şi au fost astfel de situaţii, localităţile care intră în carantină, caz în care evaluarea nu mai e săptămânală şi şcoala intră, din păcate, în carantină odată cu întreaga localitate”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul a amintit că, începând cu data de 8 februarie, cea mai mare parte a şcolilor din România îşi desfăşoară activitatea cu prezenţă fizică.

“Îmi exprim încrederea că nu vor apărea focare. (…) Dacă şi unde vor apărea astfel de situaţii, aş vrea să vă asigur că, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu DSP-urile şi cu toţi cei îndrituiţi, nu vom ezita nicio clipă să luăm acele decizii care contribuie la siguranţa sanitară în şcolile din România”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Șeful ISJ Cluj: Părinții să aibă încredere în noi

În prezent, în județul Cluj, cursurile semestrului al II-lea se desfășoară astfel:

  129 unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 1 (S1), cu prezență fizică,

   118 unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 2 (S2), cu prezență fizică, zilnică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal

– 194 unități de învățământ preuniversitar funcționează în Scenariul 3 (S3), cu prezență fizică, zilnică a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar .

„ În județul Cluj, toate unitățile de învățământ s-au pregătit, în colaborare cu autoritățile locale  pentru deschiderea cursurilor, cu tot ceea ce ține de  stabilirea circuitelor funcționale de acces, a spațiilor de recreere, asigurarea curățeniei, a stocurilor de materiale de curățenie, igienă și dezinfecție, a stocurilor de combustibil, în mediul rural, a transportului elevilor.

O componentă importantă o reprezintă comunicarea cu părinții, care  au datoria de a informa permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor și de a transmite unităților de învățământ modificările care apar pentru a lua din timp,  măsurile care se impun, în vederea siguranței acestora. Părinții trebuie să aibă încredere că unitățile de învățământ au luat toate măsurile necesare pentru a crea un spațiu cald, confortabil, în care să se poată continua procesul de învățare, astfel încât să încheiem în condiții bune acest an școlar”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu