Mesaj pentru Emil Boc de la Andreas Wolter, viceprimar al orașului Köln: „Nu vă fie teamă de persoanele LGBT. Suntem aici și suntem vizibili”

Foto: Dan Bodea

În cadrul întâlnirii cu presa din Cluj-Napoca, pe care a avut-o înainte de marșul Cluj Pride, programat la ora 17.00, Andreas Wolter, viceprimarul orașului Köln, a declarat că se simte extrem de încântat să își arate spirjinul pentru comunitatea LGBT din Cluj.

„Germania și România fac parte din comunitatea europeană și identitatea sexuală, așa cum este specificat în Tratatul de la Lisabona, este o valoare europeană. Comunitatea LGBT din Köln este foarte importantă. Drepturile acestei comunități nu sunt doar drepturile omului, ci drepturi europene. Avem în Koln un centru de tineret pentru comunitatea LGBT, rețele pentru persoane în vârstă, sprijinim familiile rainbow, adică familiile LGBT care au copii, sprijinim refugiați ai acestei comunități și avem programe speciale pentru ei. De asemenea avem proiecte pentru reducerea homofobiei și un departament pentru problemele LGBT chiar în administrația locală a orașului”, a spus Andreas Wolter.

Andra Cordoș (Go Free), Ruth Borgfjord (LES Sisterhood Cluj) și Andreas Wolter, viceprimar Koln

Foto: Dan Bodea

Viceprimarul orașului Köln a remarcat că orașul Cluj este un oraș foarte european și și-a exprimat regretul că primarul Emil Boc nu a dispus de timpul necesar pentru a se întâlni având în vedere că cele două orașe sunt orașe înfrățite. „În jurul datei de 8 iunie am trimis o cerere primăriei Cluj-Napoca prin care ne exprimam dorința să ne întâlnim cu primarul Emil Boc sau cu cineva din administrație, însă ni s-a spus că nimeni din Primărie nu este disponibil. Explicația a fost că oficialii din Primărie sunt plecați într-o delegație în China”, a spus Andreas Wolter.

Foto: Dan Bodea

„În Koln, în fiecare an, primarul deschide marșul Pride și toate partidele politice participă la acest marș, inclusiv partidele conservatoare. Subiectul LGBT a devenit o normalitate în fiecare partid. Peste două săptămâni avem marșul Pride în Koln și îl invităm pe această cale și pe primarul Emil Boc la această sărbătoare. Nu vă fie teamă de persoanele LGBT. Suntem aici și suntem vizibili. În Koln, această paradă a devenit un eveniment de familie, cu zeci de mii de participanți. A devenit o normalitate”, a spus Andreas Wolter.

Organizatorii Cluj Pride, reprezentați la conferința de presă de Ruth Borgfjord (LES Sisterhood Cluj) și Andra Cordoș (Go Free), au precizat că primarul Emil Boc nu și-a exprimat până acum opinia cu privire la Pride Cluj și nici nu s-a întâlnit personal cu organizatorii evenimentului.

Andreas Wolter a fost ales viceprimar de către Consiliul Local al orașului Köln în 2014. Este membru al Partidului Verde din 1983. S-a născut în 1964 în mediul rural din Germania de Vest. Din 2013 este căsătorit cu partenerul său. Este tată mândru a două fiice dintr-o căsătorie anterioară. Este membru în diferite comitete europene și germane. Din 2016 este Ambasador al Alianței pentru Clima (Climate Alliance).

Citiți și:

Începe Festivalul comunității LGBTQ: „În 2019, cu sau fără acordul Primăriei, marșul Cluj Pride va fi în centrul orașului”

Miting pentru Familia „naturală” în centrul Clujului: „Unde duce toată toleranța?La egalitate. Și nu vrem asta”

Postaţi un comentariu