Matematica, regina UBB

Peste 9.700 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile la zi și la distanță la UBB, în primele patru zile ale sesiunii de admitere, iar cea mai căutată e matematica.

„Cea mai căutată facultate a fost Facultatea de Matematică şi Informatică, unde au fost depuse 1.922 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – cu 1.569 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 1.012 dosare depuse, Facultatea de Litere, care a avut 762 de candidaţi în primele 4 zile de înscriere, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 740 de dosare”, arată UBB.

Pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, cu 264 de dosare depuse în primele 4 zile de înscriere, urmată de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, cu 129 de dosare.

Pentru programele de master ale UBB, în această sesiune de admitere au fost depuse peste 2.250 de dosare, cele mai căutate specializări fiind cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (660 de dosare), urmate de cele ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (336 de dosare) şi ale Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (212).

UBB oferă peste 8.300 de locuri bugetate și aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, la nivel licență și master. Candidații pot alege între cele 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv 222 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Admiterea este în perioada 11-29 iulie.

Postaţi un comentariu