Gimini Mootracker, jurnalul digital pentru stările de spirit

O companie de management și resurse umane din Cluj-Napoca a lansat luni Gimini Moodtracker, o aplicație mobilă care permite utilizatorului să țină un „jurnal digital” al stărilor de spirit avute de lungul timpului, folosind o simplă mișcare de deget cu care evaluează diverse momente ale zilei, locurile în care se află sau apelurile efectuate și primite în fiecare zi, aplicația având deja aproximativ 100 de utilizatori.

Cum te mai simți azi?

Gimini Moodtracker a presupus o perioadă de muncă de aproximativ un an din partea unei echipe de IT-iști și dezvoltatori din cadrul unei companii clujene care are ca domeniu de activitate consultanța de specialitate în domeniul managementului strategic. Aplicația este disponibilă pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android și a luat naștere din dorința de a completa plaja de aplicații care monitorizează numpăul de pași efectuat, bătăile inimii sau numărul de ore de somn.

„Este vorba despre o aplicație care te ajută să îți dai seama cum te simți la un moment dat, dar mai ales îți dă posibilitatea să ai un istoric al modului în care te-ai simțit într-un interval de timp. Dacă mă întrebi pe mine cum m-am simțit vinerea trecută, în cazul în care nu am un reper la care să mă raportez, nu cred că aș putea să știu. Mai în spate, ca timp, nici nu ar avea rost să încerc și cred că asta e valabil în general. Așa că ne-am gândit la o aplicație care, în timp ce tu îți trăiești viața, fără să te întrerupă, își cere să îi spui din când în când cum te simți”, explică Mihai Babici, manager al proiectului Gimini Moodtracker.

Aplicația folosește o interfață simplă și intuitivă. Tot ce are de făcut utilizatorul este să rotească un buton care apare pe ecran în diferite momente ale zilei, la finalizarea apelurilor telefonice sau în momentul în care acesta se află în anumite locuri.

„Printr-o simplă mișcare a degetului tu introduci în aplicație o stare neutră, rea sau bună și în „culise” se analizează date despre topul locațiilor în care tu ai făcut aceste evaluări, se analizează topurile oamenilor cu care ai interacționat și tot așa. Faci o mișcare simplă, fără să pierzi timp inutil. Din foarte puțin, primești foarte mult”, mai spune Mihai.

Aplicația păstrează datele, le analizează și realizează un jurnal digital al stării de spirit pentru diferite perioade de timp. Astfel, se pot obține date despre starea de spirit de-a lungul unei zile, săptămâni sau de-a lungul anului, dar, de asemenea, pot fi obținute clasamante pentru a știi cu cine dintre contactele din telefon avem cele mai plăcute sau neplăcute conversații, dar și care locurile care ne-au indus o stare de bine. De asemenea, datele ne pot da indicii importante cu privire la o posibilă problemă emoțională pe care o avem, în cazul în care evalurile făcute nu sunt dintre cele mai fericite.

„E o unealtă de conștientizare, care nu vrea să îți influențeze în vreun fel starea. Până la urmă, măsurăm în fiecare zi pași, bătăi de inimi sau useri, dar cred că e necesar să știm și cum ne simțim. Aplicația este o oglindă în care te poți uita. Ea te poate ajuta să iei o decizie, dacă tu crezi că e necesar să cauți ajutor pentru a rezolva o problemă anume. Noi o folosim pentru worshopurile noastre, dar ne așteptăm să creștem încet dar sigur”, mai spune Mihai Babici.

Gimini Moodtracker golosește locația prin GPS, are acces la agenda telefonică și la jurnalul de apeluri și putând fi conectat la profilul de Facebook al utilizatorului, fiind în prezent disponibilă gratuit în magazinul Google Play numai pentru telefoanele care rulează cu sistemul de operare Android, urmând ca în aproximativ două luni să fie lansată și varianta pentru sistemele iOS.

„Unealta” potrivită pentru workshopuri

Ca idee mai târziu materializată într-o aplicație pentru mobil, Gimini Moodtracker s-a născut în cadrul workshopurilor Gimini Workshops. Acestea reprezintă o serie de activități care se întind de-a lungul a cinci săptămâni în care cursanții, gratuit, învață să își stabilească obiective, să apeleze la resursele potrivite pentru a le îndeplini și, într-un final, cu îndrumarea specialiștilor Gimini, să le ducă la îndeplinire.

„Gimini 1 este o modalitate extraodinară de a ne stabili un obiectiv pe termen scurt și de a lucra intens pe acesta. Pentru cele mai multe din obiectivele noastre nu avem nevoie de resurse maateriale spulimentare, ci de resurse de energie, motivație, voință și susținere. La Gimini Workshop, în cadrul modului unu, construim împreună un context în care vei beneficia de aceste resurse și de unelte eficiente pentru ca tu sa depășești acea fază de „nu reușesc”, „nu se poate”, „e foarte greu”, „sper să mă mobilizez în viitor”, spun reprezentații Gimini.

  •  [stextbox id=”alert” caption=” Ce presupune modului 1?”]
    • Metoda de lucru. Vorbim despre o metodă replicabilă pentru orice alt obiectiv ulterior.
    • Unelte de aplicat imediat. Atât tactice cât și strategice, unelte de management personal și time management.
    • Sprijin specializat. Vom aloca timp de analiză pentru obiectivul fiecăruia.
    • 5 săptămâni de muncă. Vei intra într-un proces ce-ți va păstra focusul pe obiectiv.
    • Teme și evaluări intermediare. Vei lucra practic pe fiecare pas din metodă.
    • Sprijiin moral. Vom avea grijă să ai toate condițiile să reușești – obiectivul nostru este ca tu să îți îndeplinești obiectvul.

    Modulul doi oferă posibilitatea de descoperire a sinelui și are ca obiectiv atingerea momentului în care ne cunoaștem și să ne trăim sinele autentic.

    „Făcând acest lucru începem să umblăm pe drumul nostru, să devenim din ce în ce mai mult noi înșine și astfel să fim mai fericiți. La Gimini Workshop Modul 2 parcurgem un proces în care ne focusăm pe dezvoltarea noastră pe mai multe niveluri ale vieții. Plecăm impreună de la premisa că un nivel ridicat de conștietizare și compasiune pentru noi și ceilalți ne ajută să facem alegeri sănătoase”, mai spun reprezentanții Gimini în prezentarea proiectului lor.

    [/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu