Gazon de un milion de euro pe Cluj Arena

Foto: Dan Bodea

Gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat în totalitate, pentru prima dată de la inaugurarea stadionului. Vestea bună este că noul gazon va fi unul de o calitate superioară, unul hibrid, o combinație între cel natural și cel sintetic, practic ultima tendință în materie la nivel internațional.

Gazon ca și pe Camp Nou sau San Siro

”În acest an, după festivalul Untold, în luna august, practic, vom începe operațiunea de schimbare în întregime a gazonului de pe Cluj Arena. Gazonul actual are deja 7 ani, a funcționat neîntrerupt atît pentru evenimente sportive cât și pentru spectacole și alt gen de evenimente. Va fi cel mai modern stadion din România, singurul din țară cu un astfel de gazon, în vreme ce în Europa există doar câteva de acest gen în momentul de față, la Barcelona sau Milano, de exemplu.

Odată cu această operațiune, vom face și schimbarea sistemului de drenaj, a celui de încălzire și, de asemenea, vom extinde aparatele de fotosinteză care vor ajuta la refacerea și regenerarea gazonului într-un timp foarte scurt.

Sunt investiții pe care Consiliul Județean le va face în acest an. Undeva în luna martie, după ce vom avea bugetul, vom demara procedura de licitație, iar lucrările, cum spuneam, vor începe după ce se termină Untold. Nu știu încă să vă spun cît vor dura lucrările, în prima fază trebuie să achiziționăm tît operațiunea de manoperă cât și cea de cumpărare a gazonului, pentru că punerea lui presupune tehnologie distinctă, aparate speciale.”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Costul unui asemenea gazon este cuprins între 500.000 și 1 milion de euro și depinde de densitatea firelor de iarbă.

”Este o investiție pe care Consiliul Județean o face pe termen mediu și lung, pentru că avem garanție un număr de ani, gazonul se va regenera mult mai repede, va fi unul de o calitate impecabilă pe care România îl va putea folosi în orice competiție europeană dacă se va dori acest lucru. Clujul va putea fi o alternativă inclusiv pentru următorul campionat european de fotbal din 2020, dacă Bucureștiul va avea probleme în a găzdui meciuri acolo.”, a mai spus Alin Tișe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu