Galerie foto | Polițiștii locali au fost dotați cu camere video portabile de ultimă generație

Foto: Dan Bodea

125 dintre polițiștii locali clujeni au în dotare, începând de joi,camere portabile audio-video de tip „body worn” , acestea urmând a fi utilizate în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru înregistrarea mai multor categorii de intervenții și acțiuni, precum legitimarea persoanelor, conducerea persoanelor la sediul poliției locale, oprirea vehiculelor, constatarea infracțiunilor flagrante și a contravențiilor.

Toți polițiștii locali care lucrează la Serviciul ordine și siguranță publică și la Serviciul Trafic rutier vor fi dotați cu camere video portabile pe care le vor avea pe uniformă și cu care vor înregistra toate activitățile pe care le vor avea în meseria pe care o desfășoară. Aceste camere vor fi utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, acest lucru însemnând protejarea datelor cu caracter personal prevăzute de lege. În primul rând, aceste camere portabile diminuează sau elimină potențialul abuz de putere pe care statul îl poate exercita prin funcționarii lui. Vorbim aici despre un potențial funcționar public care acționează cu zel sau cu depășirea prevederilor legale ori prin abuz de putere. Aceste camere ne asigură că niciun polițist local nu va acționa decât în litera și spiritul legii. Prin urmare, vorbim de o formă de protecție a cetățeanului și de respect față de el. Pe de altă parte, este și o formă de protecție pentru funcționarul public, pentru polițistul local, care poate fi uneori obiectul unor infracțiuni de ultraj sau de altă natură. Deci este o situație prin care toată lumea câștigă”, a explicat primarul Emil Boc.

Alte 125 de camere video vor fi oferite prin comodat Poliției municipiului Cluj-Napoca. Aparatura este de ultimă generație: transmisie în timp real, night vision, timp de înregistrare 10 ore, rezoluție foto 36 MP, rezoluție video HD 1440 P etc. Primăria a plătit pentru toate cele 250 de camere video 398 de mii de lei cu TVA.

Galerie foto: Dan Bodea

politia locala 2 politia locala 3 politia locala 4 politia locala 5 politia locala 6 politia locala 7 politia locala 8 politia locala 9 politia locala 10 politia locala
<
>
Distribuie:

Postaţi un comentariu