FindNGO, platforma online care leagă voluntarii de peste 120.000 de ONG-uri

De multe ori se întâmplă să vrei să ajuți pe cineva cu resursele suplimentare de care dispui, dar acest lucru să se dovedească, în mod paradoxal, foarte dificil. Dacă ești voluntar, nu e tocmai simplu să găsești acel program care să se potrivească cu nevoile și aptitudinile tale, iar dacă ești o companie doritoare să contribuie la bunăstarea comunității din care face parte, poate fi destul de complicat și riscant să găsești cea mai bună cauză socială în hățișul de ONG-uri active în prezent în România.

Tocmai această problemă a fost sesizată de Andrei Paștiu și colegii săi de la Evozon System și ONG-ul Republic of Coders, care au lansat recent FindNGO, o platformă online care funcționează ca un soi de site de dating pe care voluntarii din toată lumea își pot găsi „perechea” în rândul ONG-urilor de pe întreg mapamondul.

Evozon Systems împreună cu ONG-ul Republic of Coders a lansat platforma FindNGO, pentru a facilita comunicarea dintre organizații non-profit, companii și voluntari, din dorința de a-și aduce o contribuție comunității și de a ajuta ONG-urile în atingerea obiectivelor și găsirea de finanțare și voluntari pentru a-și îndeplini cu succes proiectele. Platforma www.findngo.co permite companiilor și voluntarilor să caute organizații non-profit sau proiecte cu care se identifică, într-un mod simplu și rapid.

Platformă gratuită

„Este o platformă gratuită pentru cei care vor să o folosească. Organzațiile își înscriu toate datele pe care vor să le facă publice, toate oportunitățile pentru ca voluntarii să știe ce se așteaptă de la ei când va fi vorba de o colaborare. De asemenea, voluntarii pot vedea care sunt beneficiile pe care ei le vor avea în urma activității, cât ore de lucru vor fi și multe altele. În același timp,   ONG-urile pot face publice nevoile pe care le au, fie că este vorba despre bani, despre materiale de contrucții, servicii, săli de training, training-uri pe diferite domenii, iar oamenii sau companiile pot să le clasifice exact pentru a putea ajuta acolo unde este nevoie”, explică Andrei Paștiu, project manager al FindNGO.

Dincolo de voluntari, platforma este utilă și companiilor care vor să susțină financiar o cauză sau vor să fie mai implicate în comunitatea din care fac parte. Companiile și persoanele fizice pot filtra căutarea în baza contribuției pe care doresc să o aducă: donație în bani, mâncare, materiale de construcții, haine, servicii. Proiectele și organizațiile non-profit sunt listate în funcție de domenii precum: anti-violență, educație, habitat, mediu, drepturile omului, refugiați – adăpost, construirea comunității etc.

 

 

Inventar al oportunităţilor de voluntariat

„Am vrut să fie un proiect care să ajute comunitatea, iar în scurt timp ne-am dat seama că nevoia de ajutor este foarte mare. Am zis atunci să facem ceva care să îi ajute pe cei care vor să ajute. Am făcut un studiu pentru a ne da seama ce lipsuri există în acest domeniu. Am văzut că sunt site-uri care fac bucățele din ce facem noi. Practic, site-uri cu baze de date restrânse și nișate. Am vrut deci o platformă pe care să fie toate oportunitățile de voluntariat din lume, o platformă pe care să îi găsești pe cei potriviți dacă vrei să donezi și, ca ONG, să poți să te expui și să ai transparență față de compania care te-a ajutat și față de voluntari, pentru că ONG-urile pot prezenta pe platformă rapoarte anuale cu modul în care au utilizat sumele sau materialele primite ca donație. Transparența este totală. Pot fi verificate datele financiare din anul trecut, informațiile despre proiecte anterioare, astfel încât cei care donează să știe ce se întâmplă cu resursele lor”, explică Andrei.

FindNGO este un start-up românesc ce se adresează organizațiilor non-profit, companiilor și voluntarilor pe plan mondial, nu doar național. Platforma a fost lansată la începutul lui octombrie și până în prezent a strâns, la nivel mondial, peste 120.000 de ONG-uri din toată lumea, care pot fi văzute de voluntari din România, Australia sau SUA.

„Costurile sunt destul de mari. Noi căutăm sponsori și căutăm ajutor și în media. Noi am lucrat patru oameni la platformă timp de vreo șapte luni de zile, suma investită fiind de aproximativ 50.000 de euro”, mai explică Andrei Paștiu, managerul proiectului FindNGO.

 [stextbox id=”custom”]Evozon Systems este o companie românească prezentă pe piața de IT din 2005, care numără în prezent peste 500 de angajați. Compania oferă soluții software pentru o gamă largă de clienți internaționali și susține proiecte românești precum FindNGO. Republic of coders este un ONG care susține proiecte ce urmăresc crearea de comunități ai programatorilor, cum sunt “Built in Node” și “Built in Perl”, și care organizează conferințele YAPC::Europe, ClujPM, Hello.JS.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu