Fără Târg de Crăciun la Cluj. S-au anulat și artificiile de Ziua Națională, dar și petrecerea de Revelion din centrul orașului

Foto: Dan Bodea

Pentru prima dată după Revoluția din Decembrie 1989, clujenii nu se vor mai avea putea bucura de venirea Crăciunului în centrul orașului și nici de focul de artificii și petrecerea din stradă de Anul Nou. De asemenea, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, locuitorii Clujului nu vor mai putea asista la parada militară și nici la tradiționalul foc de artificii.

Motivul este evident: pandemia de coronavirus.

Primarul Emil Boc: ”După 15 decembrie probabil se va prelungi această stare de alertă, și, cel mai probabil nu vor mai fi artificii și nici petrecerea de Revelion din centru. Nu va mai fi nici Târgul de Crăciun, pentru că nu dorim ca prin organizarea acestuia să se înmulțească numărul de îmbolnăviri cu coronavirus”.

Bradul nu va lipsi, și nici iluminatul festiv

Dacă distracția de sărbători nu va mai fi posibilă în centrul orașului, municipalitatea nu va renunța la amplasarea bradului de sărbători din Piața Unirii, unul înalt de 15 m ridicat chiar astăzi, și nici la iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă de pe străzile din municipiu, care va costa în acest an 1.466.755 lei + TVA.

Astfel, acesta se va realiza în 36 de zone din Cluj-Napoca. A început deja montarea elementelor decorative atât în zona centrală, cât și în cartiere. Ca în fiecare an, vor exista: șir luminos, țurțuri luminoși, ghirlande cu bec LED, elemente decorative 2D și 3D. De asemenea, se vor împodobi brazi/copaci, se vor monta figurine și fulgi suspendați, se vor amplasa elemente decorative pe stâlpi.

Zonele unde vor exista luminițe festive sunt: str. Petru Maior, str. Motilor, sr. Napoca, B-dul Eroilor şi clădirea Primăriei, str Emil Isac, B-dul 21 Decembrie 1989, str. Memorandumului , str. Traian Vuia, str. G. Baritiu, str. Matei Corvin, Piața Avram Iancu, Piaţa Ştefan cel Mare, Piaţa Unirii, Piața Gării, Piața Cipariu, Piața Lucian Blaga, Piata Mihai Viteazul, Pod Calvaria, Str. Aurel Vlaicu, str. Horea, str. Dorobantilor, str. Nicolae Titulescu, str.C. Brancusi, str.Maramuresului, Parc Simion Barnutiu, Parc Sapca lui Ceausescu, Parc Farmec, Bd. 21 Decembrie 1989 –Azil de batran, cartier Zorilor – parc, cartier Manastur – parc Primaverii, cartier Gheorgheni – brad, cartier Grigorescu ( Parc Bd. 1 Decembrie 1918), Parc Între Lacuri, strada Molnar Piuariu, Calea Manastur+Calea Floresti, Bd. Regele Ferdinand.

Iluminatul de sărbători, care va fi pornit de Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie, va folosi instalații cu LED, culoarea predominantă va fi alb cald cu influențe de alb rece.

Anul trecut, municipalitatea a cheltuit 700.000 lei pentru petrecerea de Revelion și manifestările dedicate Zilei Naționale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu