Emil Boc: De luni deschidem un centru de vaccinare drive-through la Sala Sporturilor Horia Demian

Începând de luni, în municipiul Cluj-Napoca vor mai funcționa încă cinci noi centre de vaccinare, iar vestea bună este că municipalitatea a primit aprobare pentru înființarea unui centru de vaccinare drive-trough, care va fi amenajat pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian.

Municipiul Cluj-Napoca este primul în România la vaccinare. Am depășit 30 la sută din populație care s-a vaccinat deja. În județ avem 214 mii de persoane vaccinate, peste 125 de mii sunt din municipiul Cluj-Napoca, si sunt convins că acest număr va crește în continuare.

Începând de luni vom avea și alte noi 5 centre de vaccinare, iar de astăzi avem și aprobare pentru amenajarea unui punct de vaccinare drive-through pe platoul de la Sala Sporturilor Horia Demian. Sper ca acesta să devină cât mai repede funcțional, poate chiar de luni. Sigur, aici vaccinarea se va face la volan, dar cu respectarea tuturor măsurilor cunoscute, inclusiv cu cele 15 minute de așteptare după vaccinare.

Suntem astăzi la o rată de indectare de 4,51. Este clar că suntem pe o scădere constantă de 10 zile. Am reușit acest lucru cu ajutorul sectorului medical, dar și al clujenilor, care au dat dovadă de responsabilitate. Încet, dar sigur, ne aflăm pe o traiectorie bună, care ne duce mai aproape de o revenire cât mai aproape de normalitate,  spre ridicarea restricțiilor. Spun, însă, că nu trebuie să luăm piciorul de pe respectarea măsurilor de prevenție.

Am reușit să coborâm rata de infectare fără carantină. Am demonstrat că se poate, Acum 10 zile eram la 8, 01, acum suntem la 4,51. Nu am nicio reținere că nu vom reuși in continuare, ajutând astfel pe această cale și setorul economic care acum e la Terapie Intensivă. Gestul responsabil al fiecăruia ajută la locurile noastre de muncă, responsabilitatea fiecăruia înseamnă sănătatea noastră. Haideți să salvăm sănătatea clujeană, și, în egală masură locurile de muncă. Vaccinarea rezolvă tot. Pandemia poate fi dominată doar prin știință și conștiință”, a spus Emil Boc la începutul ședinței de Consiliu local.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu