Ducesa de Cambridge a născut un băiețel. „La mulți ani!” din Transilvania

Kate, ducesă de Cambridge

[stextbox id=”custom” caption=”Ascendența ardeleană a nou-născutului”]

Contesa transilvăneană Claudine de Rhedey (foto), a fost mama lui →
Francisc de Teck, tatăl →
Reginei Maria, mama lui →
George al VI-lea, tatăl →
Reginei Elisabeta a II-a, mama lui →
Charles de Wales, tatăl →
Prințului William, care luni a devenit tătic 🙂 [/stextbox]

Update 23.10. Declarația Prințului Charles: „Atât eu cât și soția mea suntem încântați de sosirea pe lume a primului meu nepot. Este un moment incredibil de special pe William și Catherine și suntem foarte bucuroși pentru ei, la nașterea băiețelului.

Momentul când devii bunic este un moment unic în viața oricui, după cum nenumărați oameni mi-au spus în ultimele luni, așa încât sunt extraordinar de mândru și fericit să fiu bunic pentru prima dată și așteptăm cu nerăbdare să vedem bebelușul în viitorul apropiat.”

Update 23.05. Anunțul oficial al nașterii băiețelului a fost afișat, conform tradiției, pe un șevalet, în fața Palatului Buckingham. Iată-l:

Anunțul de la Palatul Buckingham / Foto: Twitter @nycjim

Anunțul de la Palatul Buckingham / Foto: Twitter @nycjim

Kate, ducesă de Cambridge, soţia prinţului William, a născut un băieţel, luni, la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind primul copil al cuplului princiar şi al treilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, după Charles de Wales și Prințul William.

Potrivit unui comunicat oficial de presă, băiețelul s-a născut la ora 16.24, ora Londrei (18.24, ora Bucureștiului). Bebelușul a cântărit 3, 8 kilograme la naștere. Prințul William a asistat la naștere, se mai arată în comunicat.

Nou-născutul are ascendență transilvăneană, printr-o contesă care a copilărit la Cluj, detalii aici.

Dacă va ajunge să domnească în mod firesc, după bunicul și tatăl său, el va fi cel de-al 43-lea suveran al Angliei, de la William Cuceritorul încoace.

Distribuie:

Postaţi un comentariu