Două blocuri din Transilvania reabilitate termic pe bani europeni

Primele două proiecte de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe au primit finanţare prin Programul Operaţional Regional în Transilvania de Nord, pentru ambele beneficiarul fiind Municipiul Zalău.

Cele două proiecte vizează reabilitarea termică a blocului de locuinţe Lira Cristal şi respectiv a blocurilor de locuinţe Lira, N3 şi D115 din municipiul Zalău şi au împreună valoarea totală de 5, 233 milioane lei, finanţarea nerambursabilă fiind de 2, 879 milioane lei.

Prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe, fiecare regiune are disponibilă suma de 22, 80 milioane euro.

Sunt eligibile categorii de lucrări de reabilitare termica a blocului cum ar fi lucrări de reabilitare termică a anvelopei şi lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire. Schema de finanţare vizează blocurile construite în baza unor proiecte elaborate în perioada 1950 – 1990 având un regimul minim de înălţime P+3. Acest domeniu major de intervenţie s-a lansat în 1 noiembrie 2012.

Distribuie:

Postaţi un comentariu