Dan Petrescu cere naționalei lui Rădoi să rămână cu picioarele pe pământ: ”Să ne bucurăm după ce ne calificăm la Europene, nu după amicalul cu Austria”

Foto: Dan Bodea

Dan Petrescu laudă parcursul echipei naționale în cele două partide de pînă acum din Liga Națiunilor, dar avertizează că victoria cu Austria nu e un motiv de sărbătoare.

”Au fost două meciuri bune. Eu când spun că Sevilla e o echipă mult mai bună decât CFR, toată lumea-mi sare în cap, când Rădoi spune că Austria e mult mai bună decât România, toți specialiștii îi dau dreptate. În rest, echipa a arătat bine în ambele jocuri, merita 6 puncte. Dar pentru mine aceste jocuri sunt ca două amicale.Pe mine m-a surprins modul în care s-au bucurat băieții după meci,au început să cânte câștigând un meci amical cu Austria. Ar trebui să câștigăm cu Islanda și cu Bulgaria și să ne calificăm la Europene și, după aia, să ne bucurăm. Deocamdată n-am realizat nimic, trebuie să fim cu picioarele pe pământ și sămuncim mult mai bine decât am făcut-o pînă acum.

Mi-a plăcut Maxim în ambele jocuri, după cum mi-aplăcut și de Burcă care a debutat într-o poziție care nu este a lui. Am fost de multe ori criticat că Burcă joacă fundaș dreapta la CFR Cluj, și iată că ăsta a fost norocul naționalei României, mai fac și eu niște ”prostii”… Și Alibec a făcut două meciuri excelente, și, pînă la urmă el e cel mai mare câștig al acestor două meciuri. Faptul că l-aș fi vrut aici pe Alibec arată și faptul că n-aș fi greșit dacă el ajungea la CFR”, a spus astăzi Dan Petrescu în cadrul conferinței de presă de dinaintea partidei de duminică cu Hermannstadt.

Referindu-se la partida din Liga I, antrenorul CFR-ului spune că echipa din Sibiu va fi un adversar redutabil.

Știm că Ciprian Deac nu va juca sigur în acest meci, Chipciu la fel va trebui să stea o perioadă. Perreira, Omrani și Camora au revenit la echipă, dar nu știu dacă la potențial maxim. Deci avem niște probleme, și cu jucători importanți.

Echipa adversă e neînvinsă de 9 meciuri oficiale, se vede mâna antrenorului nou. Va fi un meci, ca de obicei, foarte-foarte greu.

Nu mai spun dacă mai am nevoie de jucători, că, dacă spun, unii afirmă că mă cert cu conducerea. Am văzut asemenea titluri… Eu cu conducerea colaborez bine, dar dacă spun în fața presei că am nevoie dejucători, asta înseamnă că m-am certat cu conducerea. E normal, toți antrenorii buni din lumea asta vor să îmbunătățească mereu lotul. Din această categorie face parte și Dan Petrescu, vrea să aibă un lot tot mai bun, și e normal că cer mereu noi jucători. Dacă pleacă 5, să vină 5 înapoi, dacă pleacă 7, să vină 7. Suntem puțin descoperiți după plecarea lui Boli din apărare, aș vrea să am doi jucători pe post, deci ar fi nevoie de încă un jucător în apărare, dar, dacă nu, o să jucăm cu ce avem și o săîncercăm să scoatemmaxim din lotul ăsta”, a mai spus Dan Petrescu.

Antrenorul CFR-ului nul-a uitat nici pe bunul său prieten Gică Popescu, confirmat de curând și el cu coronavirus.

”Am vorbit cu Gică Popescu și i-am spus că sunt gata să-l ajut cu orice, și eu am trecut prin asta.I-am spus că dacă are nevoie de sânge, donez sânge. Sunt alături de el, sunt convins că el e un om puternic și va trece repede peste acest moment”, a încheiat antrenorul CFR-ului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu