Clusterul Cluj IT a primit certificarea europeană de acreditare Silver

Clusterul Cluj IT a primit certificarea Silver din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), rețea de experți din peste 30 de țări, organizată sub egida Comisiei Europene. Această certificare reprezintă confirmarea evoluției organizației ca ecosistem bine dezvoltat cu relaționare funcțională între companiile membre, organizații de cercetare și administrația publică.

Evaluarea este valabilă până la sfârșitul anului 2018, iar reprezentanții clusterului se gândesc deja la următorul pas: certificarea Gold, care nu este deținută de niciun cluster din România. În țară mai există opt clustere cu certificare Silver și peste 20 cu certificare Bronze.

„Procesul de certificare a fost unul complex și a constat în patru pași: verificarea îndeplinirii standardelor inițiale Bronze (etapă parcursă de Cluj IT acum mai bine de un an), prezentarea a trei arii în care am în realizat îmbunătățiri calitative, o vizită de verificare din partea unui auditor ESCA și raportul final al comisiei. Ne bucurăm că activitatea clusterului a fost recunoscută și am primit calificative foarte bune”, a declarat Andrei Kelemen, directorul executiv al Clusterului Cluj IT.

Raportarea ESCA a ținut cont de tipurile de organizații membre ale clusterului și gradul de implicare al acestora, modul de organizare, activitățile și serviciile clusterului, proiecte atrase și altele, iar rezultatele au fost foarte bune. De altfel, din primăvara acestui an, Clusterul Cluj IT reprezintă România în cadrul parteneriatului strategic dedicat internaționalizării IMM-urilor din Uniunea Europeană, într-un program din care fac parte peste 130 de organizații de tip cluster din 23 de țări europene și care includ peste 17.000 de IMM-uri.  Cluj IT este singurul cluster din România semnatar al acestui proiect.

Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţatǎ în octombrie 2012. Numără în prezent 50 de membri: 35 de companii de IT cu peste 4.000 de angajați și cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator. Misiunea Cluj IT este ca până în 2018 să devină unul dintre cei mai credibili furnizori de servicii și produse inovatoare IT și de  sisteme de suport organizațional din Europa Centrală și de Est. Clusterul urmărește ca marea majoritate a membrilor săi să devină și să se mențină competitivi atât pe piața românească, cât și pe piețele internaționale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu