Clujul va găzdui cel mai important summit european pentru start-up-uri din 2019

Foto: Picpedia.org (c) CC BY-SA 3.0

Cel mai important eveniment european dedicat start-up-urilor din Europa va avea loc anul viitor, în 21 și 22 martie 2019, la Cluj-Napoca. Evenimentul se numește „Startup Europe Summit” și, potrivit unor persoane implicate în organizarea evenimentului, acesta va avea loc la Grand Hotel Italia.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții României, marți, 4 decembrie, la Bruxelles, în cadrul Consiliului Uniunii Europene, în configurația Transporturi, Telecomunicații și Energie (TTE). „A fost prezentat programul președinției române în acest sector, din care face parte și summitul de la Cluj”, ne-au declarat surse guvernamentale care au asistat la discuții.

Alte întruniri europene importante organizate de România în timpul președinției Consiliului UE în sectorul TTE, vor avea loc la Iași (18-19 februarie) – Întrunirea la nivel înalt pentru eGuvernare – și, bineînțeles, București, unde la 1 martie va avea loc un Consiliu informal în configurație TTE.

La Start-up Europe Summit de la Cluj, ar putea participa mai mulți oficiali naționali de cel mai înalt rang. De exemplu, patru prim-miniștri au participat la summitul precedent, care a avut loc la Sofia, în prima parte a anului 2018, în timpul președinției bulgare a Consiliului UE.

Un alt summit important care se va desfășura la Cluj în perioada președinției române a Consiliului UE este legat de Comitetul European al Regiunilor privind politica de coeziune și fondurile structurale în 2019. Detalii aici.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu