Clujul va găzdui o adunare de grad zero a regiunilor europene

Foto: Dan Bodea

Cluj-Napoca va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor privind politica de coeziune și fondurile structurale în 2019, în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de primarul Clujului, Emil Boc, pe contul oficial de Facebook, joi, 25 octombrie.

Potrivit sursei citate, Comitetul European al Regiunilor (CoR) va organiza în municipiul Cluj-Napoca conferința pe tema „O politică de coeziune eficientă începe cu responsabilitatea autorităților locale și regionale din UE”. Evenimentul va fi organizat în prima parte a anului 2019, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Principalul scop al evenimentului este de a face schimb de opinii cu privire la proiectele cofinanțate de Uniunea Europeană la nivel local și regional, precum și de a face recomandări privind îmbunătățirea viitoarelor reglementări ale Politicii de Coeziune după anul 2020.

„Sunt fericit și mândru să găzduim acest eveniment în orașul nostru, arătând astfel că Europa este, în egală măsură, la Bruxelles și în Cluj-Napoca. Dacă ne dorim să construim cu adevărat o Uniune puternică este esențial să aducem Europa cât mai aproape de cetățenii săi, care trăiesc în diferite regiuni și orașe”, a mai spus Emil Boc.

La reuniune vor participa reprezentanți ai regiunilor și orașelor din țările UE, oficiali de rang înalt din instituțiile europene, miniștri ai statelor membre.

Emil Boc a precizat că această conferință va fi cel mai mare eveniment organizat în afara Bucureștiului, în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Postaţi un comentariu