Cele mai mari festivaluri de muzică din Cluj au fost reprogramate pentru 2021: Untold, Electric Castle și Jazz in the Park

Foto: Dan Bodea

Trei dintre cele mai importante festivaluri de muzică din România au anunțat în cursul dimineții de marți că edițiile din acest an vor fi reprogramate pentru anul viitor în condițiile restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel, organizatorii festivalului Electric Castle au anunțat marți, 2 iunie, că ediția a opta a festivalului, care ar fi trebuit să aibă loc în această vară la Bonțida, este reprogramată pentru anul viitor. Mai jos puteți citi comunicatul oficial transmis pe pagina de Facebook a festivalului:

„În ultimii 7 ani, am construit, cu fiecare ediție, o lume în care putem fi liberi și de care să ne putem bucura cu toții în siguranță. De fiecare dată, energia pe care o simțim în fața scenei și bucuria pe care ne-o transmiteți în timp ce descoperiți tot ce v-am pregătit ne motivează să continuăm. Și anul acesta, până în ultimul moment, am încercat să găsim un scenariu ideal care ne-ar fi putut permite să ne revedem la castel.

Organizarea festivalului înseamnă un an întreg de muncă, incluzând două luni necesare construirii lui. Chiar acum ar fi trebuit să fim la Bonțida pentru a contura lumea EC. Din păcate e prea multă incertitudine cu privire la măsurile de siguranță și sănătate pe care ar trebui să le implementăm, restricțiile de călătorie pentru perioada următoare și alte detalii pe care le plănuim în avans pentru a putea livra experiența mult așteptată. Nici de la autorități nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situația festivalului. Sănătatea și siguranța voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută și, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfășoare în deplină siguranță. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură și să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021.

E o decizie grea care ne afectează pe toți. Atât pe voi, fanii, cât și pe miile de oameni care fac acest festival posibil. De la echipe de producție, tehnicieni, artiști, arhitecți, vendori, voluntari și oameni din comunitatea locală, toți simțim aceeași dezamăgire și știm că vom resimți efectele.

Ce urmează acum?

În primul rând, biletele voastre sunt în siguranță. Toate biletele achiziționate vor fi valabile pentru ediția din 2021. Cei care nu vor putea participa vor avea la dispoziție și alte opțiuni. Vom reveni cu detalii în zilele următoare, iar până atunci vă mulțumim anticipat de răbdare.

În al doilea rând, planul nostru e să reconfirmăm toți artiștii anunțați pentru 2021 și să reorganizăm lucrurile. Vom anunța detalii pe măsură ce avem informații noi.

Ne vom revedea cu siguranță la castel, doar că de data asta va trebui să așteptăm un pic mai mult.

Urmăriți pagina pentru informații noi și, mai ales, aveți grijă de voi!”

Foto: Pagina Facebook Electric Castle

Organizatorii festivalului Jazz in the Park au anunțat la rândul lor, după anunțul făcut în această dimineața de organizatorii Electric Castle, că ediția a opta a Jazz in the Park este și ea reprogramată.

„Din păcate, chiar dacă lucrurile par să se relaxeze în momentul de față, nu e oportun să continuăm cu planurile de festival anul acesta. Nici pentru luna aceasta , așa cum era stabilit inițial, nici pentru septembrie.

Atât voi, cât și artiștii, voluntarii, partenerii sau colaboratorii care ne sunt alături an de an, meritați un festival pe cinste, iar contextual actual nu ne permite să-l organizăm așa cum ne-am dori. Prin urmare, am hotărât să amânăm ediția a opta a festivalului Jazz in the Park pentru 24-27 iunie 2021.

Până atunci continue to #staysafe. Iar voi, prieteni și colegi din industrie, #staystrong, că vor veni zile mai bune.

P.S.: Vara asta trebuia să sărbătorim împreună titlul de Best Small Festival. Ne vom lua revanșa la anul. Get ready!”, au transmis organizatorii festivalului Jazz in the Park pe pagina oficială de Facebook.

Foto credit/Jazz in the Park

De asemenea, organizatorii UNTOLD și NEVERSEA își asumă decizia de amânare a celor două festivaluri.

„În contextul incertitudinii care planează asupra industriei de evenimente, a continuării condițiilor stricte prin care oamenii pot lucra împreună dar și a faptului că Ministerul Culturii a trimis în Parlamentul României un proiect de lege care interzice organizarea evenimentelor cu peste 1000 de persoane până pe 31 august 2020, considerăm necesar să ne asumăm noi o decizie finală, care să ofere claritate tuturor celor care așteptau festivalurile din această vară.

Cu inima frântă, dar cu certitudinea că luăm cea mai bună decizie pentru sănătatea și siguranța tuturor românilor, luăm decizia de a amâna UNTOLD și NEVERSEA din acest an, pentru anul 2021”, au spus organizatorii.

BILETELE ȘI ABONAMENTELE RĂMÂN VALABILE PENTRU ANUL 2021. REFUND ÎN PERIOADA 1 OCTOMBRIE-31 DECEMBRIE 2021, PENTRU CEI CARE NU VOR PUTEA PARTICIPA

„Suntem extrem de recunoscători celor peste 95% dintre cumpărătorii de bilete și abonamente la festivalul din acest an, care le-au transformat în varianta ANYTIME. Pentru toată această încredere vă mulțumim și vă promitem că veți avea parte de cele mai frumoase experiențe la oricare dintre următoarele 3 ediții veți decide să participați! Toți cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS, vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunțării ediției 2021, pentru transferarea biletului pentru ediția de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea altor produse ale organizatorilor. Cei care se vor afla în imposibilitatea de a participa la ediția din 2021 vor putea opta pentru refund în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, conform OUG.70 din 14.05.2020. De asemenea, toți cei care au nevoie de suport pentru a își reprograma cazările de la Cluj-Napoca și Constanta sau alte situații apărute ca urmare a acestei decizii, ne pot contacta pentru a le oferi tot suportul de care dispunem”, au mai transmis organizatorii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu