Cel mai important summit al sfârșitului de an în agribusiness are loc la Cluj-Napoca

Clădirea ICHAT, cea mai nouă dintre cele 22 ale campusului USAMV | Foto: Dan Bodea

Prima ediție a Transylvania Food Summit va avea loc în 8-10 decembrie 2021 la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca.

Transylvania Food Summit are ca principal obiectiv reunirea specialiștilor din domenii cheie, care să-și expună strategiile privind bune practici în cadrul lanțului alimentar, agribusiness, dezvoltare rurală, producție, securitate și siguranță alimentară, economie circulară și economie verde, în contextul actual al globalizării și al Pactului Verde European. 

Între temele propuse pentru dezbateri se numără: ”Rolul parteneriatelor și cooperativelor în facilitarea prezenței pe piață a producătorilor și procesatorilor”, ”Cercetare, inovare și agricultură de precizie”, ”Perspectivele agriculturii ecologice în Europa. Pactul Ecologic European. Strategia pentru Biodiversitate” sau ”Promovarea produselor agro-alimentare românești în lanțurile HoReCa și retail”.

Importanța summitului găzduit de USAMV Cluj-Napoca este reliefată și de latura academică a dezbaterilor, susținute de rectorul universității gazdă, Prof. dr. Cornel Cătoi, rectorul USAMV București, Prof. dr. Răzvan Teodorescu, rectorul USAMV a Banatului Timișoara, Prof. dr. Cosmin Alin Popescu, respectiv Prof. dr. Vasile Pușcaș, din partea Universității ”Babeș-Bolyai”, Acad. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și Acad. Doru Pamfil, președinte al Secției de Științe Agricole și Silvice Academia Română și președinte al Filialei Cluj a instituției.

Lista participanților la eveniment include fermieri și grupuri, asociații de producători agricoli, producători și retaileri de utilaje pentru agricultură și industrie alimentară, procesatori și asociații din industria alimentară, reprezentanți ai companiilor de retail alimentar, reprezentanți ai asociațiilor din domeniul HoReCa, reprezentanți ai autorităților locale și centrale, naționale și internaționale, executivi din domeniile financiar-bancar, IT, juridic.

La summit vor participa și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu, foștii miniștri MADR – deputat Daniel Constantin și senator Adrian Oros, directorul general al ANPC – Paul Anghel, președintele ASAS – Valeriu Tabără, președintele Bursei de Valori București – Radu Hanga, președintele HoReCa Cluj – Ștefan Gadola.

Această prima ediție a Transylvania Food Summit este organizată de USAMV Cluj-Napoca, în parteneriat cu Event Space, Bucharest Food Summit și Food Intel Forum. Informații despre Transylvania Food Summit și program:https://transylvaniafoodsummit.ro.

Evenimentul găzduit de USAMV Cluj-Napoca se va desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare și va avea un format hibrid, cu o parte a dezbaterilor în format fizic, precum și cu intervenții online.

Distribuie:

Postaţi un comentariu