„Aventurile lui Zebrilă”: elevii clujeni au „monitorizat” traficul, împreună cu poliţiştii de la Serviciul Rutier

eepurl.com

De 1 iunie, InfoTrafic – radioul de pe strada ta a organizat o nouă campanie “Aventurile lui Zebrilă”, pentru siguranţa copiilor, în parteneriat cu Poliţia Rutieră Cluj şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Campania s-a desfăşurat în perioada 17 – 31 mai şi s-a încheiat astăzi, cu o acţiune educativă pe această temă. În cadrul campaniei de informare desfăşurată de către poliţiştii clujeni în trei şcoli clujene “Emil Isac”, „Lucian Blaga” şi „Nicolae Bălcescu” -, elevii au aflat câteva reguli esenţiale pentru siguranţa lor şi au primit fişe de lucru, pentru fixarea cunoştinţelor dobândite.

Astăzi, de 1 iunie, două dintre clasele participante au ieşi în stradă, la o plimbare, pentru a discuta şi pentru a aplica „pe teren” cele învăţate. I-au însoţit în această aventură subcomisarul Gina Pop, şef Birou Prevenire, şi subcomisarul Sorin Precup, Serviciul Poliţie Rutieră.

Elevii clasei I B de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, însoţiţi de învăţătoarea Camelia Crişan, au exersat regulile de circulaţie şi de traversare în zona Pieţei Mihai Viteazul. După ce au dovedit că ştiu foarte bine cum să se comporte, ca pietoni, în trafic, au fost răsplătiţi cu prăjituri de la partenerul InfoTrafic, Cofetăria Pralina.

În a doua parte a acţiunii, elevii clasei I A de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, însoţiţi de învăţătoarea Luciana Stănciulescu, au vizitat sediul Poliţiei Rutiere, au cercetat îndeaproape una dintre maşinile poliţiştilor şi au primit acces chiar şi în biroul de unde se monitorizează traficul clujean. La finalul acţiunii, şi ei au primit surprize dulci şi delicioase, de la partenerul InfoTrafic, La Tarterie.

Este deja a treia ediţie a campaniei „Aventurile lui Zebrilă”, prin care elevii, dar şi ascultătorii din staţiile de transport în comun clujene, au aflat sau şi-au reamintit câteva reguli simple, dar importante, pentru a rămâne în siguranţă pe stradă.

În acest an, temele campaniei au fost extinse la siguranţa pe stradă, dar şi acasă şi la şcoală. Campania cuprinde materiale înregistrate şi difuzate pe InfoTrafic şi articole pe site-ul dedicat copiilor, blogdepici.infotrafic.biz.

Temele tratate:

1. Cum ajungem în siguranţă la şcoală

  • Traversarea, reguli de traversare
  • Semnele de circulaţie pentru pietoni
  • Siguranţa în maşină
  • Siguranţa pe bicicletă

2. Cum rămânem în siguranţă la şcoală

  • Jocurile copiilor în curtea şcolii, riscuri de accidente
  • Străinii

3. Cum rămânem în siguranţă acasă

4. Numerele de urgenţă, când sunăm la 112

Postaţi un comentariu