Autobuzele electrice intră în circulație de joi

Primele 10 autobuze electrice vor începe să circule de mâine pe mai multe linii din oraș. Autovehiculele au trecut de perioada de teste și vor circula pe liniile 27,28,30 și 32.

Consilierii locali, au fost convocați astăzi în ședință de îndată pentru a dezbate un proiect privind concesionarea acestor 10 autobuze către Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Astăzi au fost finalizate toate procedurile tehnice legale şi administrative în vederea dării în folosinţă a primelor 10 autobuze electrice pentru prima dată în România autobuze electrice pe străzile unui oraş şi în consecinţă am considerat că dacă aceste procedure au fost finalizate să le punem în practică prin hotărârea de Consiliu Local care asigură cadrul legal pentru darea în concesiune către CTP a acestor autobuze şi evident punerea lor imediat în circulaţie. Acesta a fost motivul şi urgenţa convocării şedinţei de îndată. Autobuzele vor circula de mâine în Cluj-Napoca şi cu siguranţă va fi o premieră naţională”, a declarat Emil Boc.

Consilierii au aprobat acest proiect, redevența anuală pe care o va plăti CTP fiind stabilită la suma de 282.592 lei/an.

Citește și Autobuzele electrice au sosit la Cluj și au intrat în teste. Vor fi puse în circulație de săptămâna viitoare

Distribuie:

Postaţi un comentariu