Autobuzele electrice au sosit la Cluj și au intrat în teste. Vor fi puse în circulație de săptămâna viitoare

Cele 11 autobuze electrice cumpărate de Primăria Cluj-Napoca cu fonduri elevețiene au sosit la Cluj și au intrat în faza de testare. Viceprimarul Dan Tarcea spune că la finele săptămânii viitoare acestea vor începe să circule prin oraș.

”Toate aceste 11 autobuze sunt acum în teste, se testează câte două pe zi, practic se fac aceste teste pentru recepția lor, se încarcă la capacitate, se dă drumul la aer condiționat la maxim, la toate instalațiile la maxim, să vedem dacă corespund cu cerințele din caietul de sarcini și cu specificațiile producătorului și, în cazul în care vreunul din ele nu corespunde, îl vom da înapoi. Până în acest moment toate cele testate au corespuns”, a declarat Dan Tarcea.

Acesta a precizat că până în prezent sunt finalizate și trei stații de încarcare în bazele Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Prețul unui asemenea autobuz electric este de 500.000 de euro, capacitatea fiind de 78 de locuri, cu o autonomie de 105 kilometri. Primăria Cluj-Napoca este prima din țară care va pune în circulaţie autobuze electrice.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu