Amenzi de 26.000 de lei pentru vânzarea de produse expirate

Poliţiştii locali din cadrul Serviciul Inspecţie comercială au făcut în această perioadă mai multe controale la super/hypermarketurilor din Cluj-Napoca. Au fost verificați 18 agenți economici în ceea ce privește respectarea termenelor de valabilitate ale produselor comercializate.

“Controalele au avut loc în toate cartierele municipiului, iar cu această ocazie au fost identificate nereguli precum comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate (la carne, mezeluri, lactate, dulciuri, alte produse alimentare ambalate). Pentru neregulile depistate au fost încheiate 15 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 19.900 lei”, se arată într-un comunicat al primăriei.

Polițiștii locali au verificat şi 14 magazine care comercializează produse nealimentare, de import fără traducere în limba română. În urma acestor controale au fost încheiate 10  procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 7.000 lei.

În urma desfășurării celor două acțiuni, marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare. Astfel de verificări vor continua pe tot parcursul lunii decembrie.

Postaţi un comentariu